XTools/Keuze voor beperkte statistieken

This page is a translated version of the page XTools/Opting in to restricted statistics and the translation is 100% complete.

Enkele statistieken zijn privé voor enkele gebruikers,zoals de tijd / datum waarop de de meeste bewerkingen of de pagina's waarop ze veel bewerkingen doen.

De betrokken hulpmiddelen zijn:

Hoewel de gegevens beschikbaar zijn en opvraagbaar met de MediaWiki API, moeten de gebruikers expliciet aangeven om de samengestelde formulieren beschikbaar zijn in XTools.[1] Een heel project kan zich ook aanmelden voor 'opt in' door het invullen van een verzoek op Phabricator. Uw wiki zou een lokale discussie moeten hebben gevoerd en overeenstemming hebben bereikt om deze statistieken toe te staan.

Hoe toe te staan (opt in)

Om te 'opt in' moet een gebruiker de pagina Special:MyPage/EditCounterOptIn.js aanmaken (als in User:<username>/EditCounterOptIn.js) op elke wiki waar ze dit willen doen. De pagina moet met wel enige inhoud bevatten.

Om te 'opt in' voor alle projecten, moeten zij een meta:Special:MyPage/EditCounterGlobalOptIn.js aanmaken (als in User:<username>/EditCounterGlobalOptIn.js) op MetaWiki. Maar de inhoud van deze pagina is niet van belang.

Hoe het toe staan te beëindigen (opt out)

Om te 'opt out' zou de relevante gebruikerspagina (single-wiki of globaal; zie hierboven) leeg moeten zijn of zijn verwijderd.