Kézikönyv:$wgTmpDirectory

This page is a translated version of the page Manual:$wgTmpDirectory and the translation is 89% complete.
Outdated translations are marked like this.
Server URLs and file paths: $wgTmpDirectory
Az ideiglenes könyvtár útvonala.
Bevezetve:az 1.1.0 előtt
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(abszolút útvonal)
Alapértelmezett érték:Az ideiglenes fájlok wfTempDir() által meghatározott útvonala[1] (1.20+)

"{$wgUploadDirectory }/tmp" (pre 1.1-1.19)

(Megjegyzés: Ezen változó alapértelmezett értéke más paraméterektől (például a Setup.php -ban beállítottaktól) függ a LocalSettings.php végrehajtása után.)

Részletek

MediaWiki-verzió:
1.20

A változó a helyi fájlrendszerben található ideiglenes könyvtár útvonalát tartalmazza, aminek írhatónak kell lenni. Ez ne legyen kívülről hozzáférhető, így javasolt a gyökérkönyvtáron kívül elhelyezni, vagy .htaccess fájl, illetve a webszerver beállításaival az internet felőli elérést megakadályozni. It shouldn't be accessible from the web, so try to place it outside of the document root (recommended) or at least deny any access from the web via .htaccess or webserver configuration. Ezen fájlok külső elérhetősége biztonsági kockázatot jelent.

A $wgTmpDirectory-t a wfTempDir() használja annak meghatározásához, hogy a MediaWiki hova helyezze el az ideiglenes fájlokat, többek között:

  • Régi és új, külső futtatható állományok, amelyek az $wgExternalDiffEngine által konfigurált laptörténet-kezelőkhöz szükségesek
  • TempFSFile - feltöltések, átalakítások, és a backend kód részei
  • UID Generator node és kulcsfájlok.
  • Feltöltés URL-ről
  • A CACHE_DBA cache-ként működő könyvtár ide helyezi a DBA adatbázisfájljait. A $wgObjectCaches [CACHE_DBA]['dir'] használatával felülírható. (eltávolítva: 1.23)

Feltöltések importálása XML-ből

  • SvgHandler - SVG-transzformációhoz használt
  • ...

Gyakori hibák

A következő hibát gyakran a $wgTmpDirectory rossz beállítása okozza:

Warning: rename(/tmp/l10n_cache-en.cdb.tmp.335721450,/tmp/l10n_cache-en.cdb): Operation not permitted in /.../vendor/wikimedia/cdb/src/Writer/DBA.php on line 59

Fatal exception of type MWException: Warning: dba_close(): supplied resource is not a valid DBA identifier resource in /.../vendor/wikimedia/cdb/src/Writer/DBA.php on line 54

Fatal error: Uncaught Cdb\Exception: Unable to move the new CDB file into place. in /.../vendor/wikimedia/cdb/src/Writer/DBA.php:60 

A megoldás a $wgTmpDirectory egy a webszerver által írható könyvtárra irányítása.

Néha hasznos lehet külön mappát használni a webszerverhez és a CLI-felhasználóhoz akkor, ha külön jogosultságokat igényelnek. Például:

$wgTmpDirectory = $IP . '/images/tmp-' . php_sapi_name();

További információk: $phab

Használat nem támogatott MediaWiki-verziókban

MediaWiki-verzió:
1.19

Az ideiglenes könyvtár útvonala. Amikor a CACHE_DBA-t használod $wgMainCacheType -ként, ez lehetővé teszi a használt könyvtár kiválasztását.

Jegyzetek

Lásd még