Manual:$wgPingback

This page is a translated version of the page Manual:$wgPingback and the translation is 100% complete.
Voor the notification system, zie: Extension:Echo.
Overige instellingen: $wgPingback
Indien true zal MediaWiki van tijd tot tijd gegevens over de installatie rapporteren om ontwikkelaars te helpen.
Geïntroduceerd in versie:1.28.0 (Gerrit change 296699; git #f181cde)
Verwijderd in versie:nog steeds in gebruik
Toegelaten waardes:(boolean)
Standaardwaarde:false

Gerapporteerde systeeminformatie

Naam Omschrijving Voorbeeld Motivering
wiki Cryptografisch willekeurige hash 49748f9060251596beb44eaac206135c Dit is een unieke hash die eenmaal per MediaWiki installatie wordt gegenereerd en vervolgens wordt opgeslagen in de updatelog tabel onder de "PingBack"key.
database Geconfigureerd databasetype "mysql", "sqlite" Om het gebruik en de populariteit van verschillende databasetypes begrijpen.
MediaWiki MediaWiki versie "1.28.0" Om het gebruik van verschillende MediaWiki-versies te zien, en wanneer mensen updaten naar nieuwere versies.
PHP PHP versie "5.6.0", "7.0.9" Om het gebruik van verschillende PHP-versies te zien, en als we de minimale eis willen verhogen, wat de impact zou zijn.
OS Besturingssysteem en release "Linux $version", "Windows $version" Om te zien hoe MediaWiki wordt gebruikt op verschillende besturingssystemen, en de versies van die besturingssystemen
arch Het identificeren van 32-bits of 64-bits "32", "64" Om te zien hoe veel MediaWiki wordt gebruikt op 32-bits systemen, en wat de impact zou zijn van alleen het ondersteunen van 64-bits systemen.
machine Machinehardware "x86_64" Om te zien op welke architecturen MediaWiki wordt gebruikt
serverSoftware Webserversoftware "Apache/2.4.10 (Debian)" Om te zien met welke webservers MediaWiki wordt gebruikt, en of er compatibiliteitshacks voor specifieke versies van webservers moeten worden bewaard.
memoryLimit php-geheugenlimiet 220M Om te zien hoeveel geheugen MediaWiki normaal gesproken beschikbaar heeft en wat de impact zou zijn van een mogelijke verhoging van MediaWiki's geheugenbehoefte.

Implementatie

De tijd en gegevens die worden verzonden, worden gelogd in het debug-logboek wanneer dit is ingeschakeld. De gegevenspunten zijn geïmplementeerd in het inclusief/Pingback.php bestand.

Inschakelen van de Pingback; Gegevensverzameling en gebruik

De webinstaller vraagt de gebruiker of hij de functie wil inschakelen tijdens de installatie van MediaWiki.

De gebruiker kan op dit moment kiezen om de pingback uit te schakelen. Als de gebruiker hiervoor kiest, zal de pingback-functie nieuwe gegevens sturen bij het laden van de eerste pagina na het upgraden naar een nieuwe versie van MediaWiki.

Vanaf MediaWiki 1.31.0 wordt een maandelijkse hartslag ping gestuurd door actieve wiki's (zie taak T189785).

Gebruikers kunnen ervoor kiezen om de pingback op elk gewenst moment in te schakelen of uit te schakelen door de $wgPingback configuratievariabele in LocalSettings.php in te stellen. Hierdoor worden echter geen gegevens verwijderd die al naar onze servers zijn verzonden.

De pingback houdt anoniem bij welke versie van MediaWiki wordt gebruikt, samen met het geconfigureerde databasetype en de PHP-versie, evenals uw besturingssysteem, systeemtype (32-bits of 64-bits), machinehardware, serversoftware en geheugenlimiet. De functie stuurt ook een unieke ID mee met de datatransmissie, die wordt gebruikt om upgrades van wiki's in de loop van de tijd te volgen.

U kunt uw wiki's ID bekijken nadat een pingback is verzonden door het volgende SQL-commando uit te voeren:

SELECT * FROM updatelog WHERE ul_key = 'PingBack';

Voor meer informatie, zie de volledige MediaWiki Pingback privacyverklaring.

Gegevens raadplegen

Geaggregeerde pingback-gegevens zijn beschikbaar op https://pingback.wmflabs.org. De onderliggende code voor die queries kan worden gevonden in de analytics/reportupdate-queries repo. De configuratie kan worden gevonden op meta.

Momenteel worden de ruwe pingbackdata opgeslagen in de EventLogging-database van Wikimedia. Gebruikers met een ondertekende geheimhoudingsverklaring van de WMF. (zie wikitech:Volunteer NDA voor het proces) kunnen toegang krijgen tot de gegevens via analytische machines.


Zie ook