Kézikönyv:$wgLegacyEncoding

This page is a translated version of the page Manual:$wgLegacyEncoding and the translation is 100% complete.
Other languages:
English • ‎Nederlands • ‎français • ‎magyar • ‎polski • ‎日本語
Fordítás: $wgLegacyEncoding
A MediaWiki 1.5-re való frissítés előtt használt karakterkódolás (például 'ISO-8859-1'). A MediaWiki ideiglenes konverziót hajt végre azon régi lapváltozatok esetében, amelyek nincsenek megjelölve az "utf-8" címkével (Az 1.4 és régebbi verziók által létrehozott lapok).
Bevezetve:1.4.0
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:nincs megadva
Alapértelmezett érték:false

Részletek

A változóban megadható a MediaWiki 1.5-re való frissítés előtt használt karakterkódolást (például 'ISO-8859-1'). A MediaWiki ideiglenes konverziót hajt végre azon régi lapváltozatok esetében, amelyek nincsenek megjelölve az "utf-8" címkével (Az 1.4 és régebbi verziók által létrehozott lapok). Ezt akkor használhatod, ha egy wiki UTF-8-ra való átállítása esetén nem akarod a régi szövegeket tömegesen átkonvertálni. Vedd figyelembe, hogy a $wgLegacyEncoding beállítása miatt átalakított szövegek az adatbázisban nem frissülnek! Ha ezekre legközelebb szükség lesz, újra át kell őket alakítani.

A beállítás NEM módosít más mezőket az old_text és az ar_text kivételével (továbbá nem változtatja meg tartalmukat). A címek, kommentek, felhasználónevek stb. tömegesen konvertálandók az UTF-8-ra való átállás előtt.