Kézikönyv:$wgExtraInterlanguageLinkPrefixes

This page is a translated version of the page Manual:$wgExtraInterlanguageLinkPrefixes and the translation is 85% complete.
Outdated translations are marked like this.
Language, regional and character encoding settings: $wgExtraInterlanguageLinkPrefixes
Nyelvi hivatkozásokként kezelendő interwiki-előtagok tömbje.
Bevezetve:1.24.0 (Gerrit change 111390; git #7665f7d7)
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(sztringek tömbje)
Alapértelmezett érték:[]

Részletek

Alapértelmezésben a $wgInterwikiMagic csak azon wikiközi hivatkozásokat kezeli nyelvi linkként (például az odalsáv „Más nyelven” szekciójába helyezve), ha az előtag megegyezik a MediaWiki által ismert ISO-lista egyik elemével. Időről időre ezek kiegészítése szükségessé válhat (például többnyelvű projekt hozzáadásához).

A beállítás nem él, ha a $InterwikiMagic értéke nem „true”.

A hivatkozott wiki nyelvének definiálásához hozd létre a „MediaWiki:Interlanguage-link-xx” oldalt, ahol az „xx” az előtag. Ahhoz, hogy a link szövege értelmes legyen, hozd létre a „MediaWiki:Interlanguage-link-sitename-xx” lapot is.

A további nyelvi linkek további információi (csak az oldal nyelvén) az API-val kérhetők le „meta=siteinfo&prop=interwikimap” formában.

Példa

Tételezzük fel, hogy három wikit akarunk összekapcsolni: dokumentáció, bemutató és homokozó.

Első lépésként a bemutató- és homokozó wikik linkjeit add hozzá a dokumentációs oldalhoz, például az Interwiki kiterjesztés használatával: a <https://demo.software.wiki/page/$1>-hez „demo”, a <https://sandbox.software.wiki/page/$1>-hez pedig „sand”.

Most már beállíthatod a következőket:

$wgExtraInterlanguageLinkPrefixes = [
	'demo',
	'sand'
];

Ezzel hozzákapcsolhatod a [[demo:Demo for xyz-setting]] és [[sand:Sandbox for xyz setting]] linkeket bármely wikilaphoz. A wikid mostantól a „demo:XYZ-beállítás bemutatása”, illetve a „sand:Az XYZ-beállítás homokozója” linkeket a <https://demo.software.wiki/page/Demo_for_xyz-setting> és <https://sandbox.software.wiki/page/Sandbox_for_xyz_setting> oldalakhoz fogja kapcsolni.

A „demo:XYZ-beállítás bemutatása”, illetve a „sand:Az XYZ-beállítás homokozója” oldalaknak a dokumentációs lapokon való linkeléséhez használhatod a „MediaWiki:Interlanguage-link-demo”, illetve „MediaWiki:Interlanguage-link-sand” rendszer-üzeneteket; előbbi a „Bemutató”, utóbbi pedig a „Homokozó” szöveget tartalmazza. Ennek eredményeképp a hivatkozások „Bemutató” és „Homokozó” neveken fognak megjelenni.

Az egeret a „Bemutató”, illetve „Homokozó” linkek fölé húzva megjelenő felugró doboz további finomításához a „MediaWiki:Interlanguage-link-sitename-demo” és „MediaWiki:Interlanguage-link-sitename-sand” lapok szerkesztésére van szükség; előbbi a „Bemutató wiki”, utóbbi a „Homokozó wiki” szöveget tartalmazza. Ennek eredményeképp a felugró dobozban az „Az XYZ-beállítás bemutatása – Bemutató wiki”, illetve az „Az XYZ-beállítás homokozója – Homokozó wiki” szöveg fog megjelenni.

Mivel nem különböző nyelvi változatokra hivatkozol, a „MediaWiki:Otherlanguages” lapon a „Más nyelveken” szöveget például „Kapcsolódó wikik” szövegre cserélheted.