Manual:$wgCapitalLinks

This page is a translated version of the page Manual:$wgCapitalLinks and the translation is 100% complete.
Pagina-titels en doorverwijzingen: $wgCapitalLinks
Zet dit op false om te voorkomen dat de eerste letter van de links naar hoofdletters wordt geforceerd.
Geïntroduceerd in versie:1.2.4 (r2973)
Verwijderd in versie:nog steeds in gebruik
Toegelaten waardes:(boolean)
Standaardwaarde:true

Details

Zet dit op false om te voorkomen dat de eerste letter van de paginatitels (inclusief bijgevoegde pagina's, afbeeldingen en categorieën) in hoofdletters worden neergezet. WAARSCHUWING: kan links breken! Dit maakt links VOLLEDIG hoofdlettergevoelig. Links die met een hoofdletter aan het begin van een zin verschijnen zullen niet naar dezelfde plaats gaan als links in het midden van een zin met een kleine letter in het begin; typisch is dat de eerste een link moet worden met een aparte weergavetitel (b.v. [[Page|page]]). Nadat u dit op false hebt ingesteld, voert u cleanupCaps.php uit om de bestaande links te repareren die defect zullen zijn.

Deze instellingen beïnvloedt alle Namespaces ' behalve Speciaal, (en vanaf 1.16) MediaWiki en Gebruiker. In versies voor 1.16 heeft het invloed op de MediaWiki-naamruimte, maar vergeet niet dat MediaWiki alleen pagina's met een hoofdletter herkent. Dus als je bijvoorbeeld "MediaWiki:sidebar" bewerkt, zie je dat er niets veranderd is, maar het bewerken van "MediaWiki:Sidebar" werkt normaal.
$wgCapitalLinkOverrides kan deze instelling per naamruimte overschrijven.

On Wiktionary projects of all languages, this setting is disabled, but enabled on all other Wikimedia projects except a few Wikipedia languages listed in https://noc.wikimedia.org/conf/highlight.php?file=InitialiseSettings.php (Lojban, Paiwan, Sakizaya and Atayal as of 2022).


Zie ook