Manual:$wgActorTableSchemaMigrationStage

This page is a translated version of the page Manual:$wgActorTableSchemaMigrationStage and the translation is 100% complete.
Overige instellingen: $wgActorTableSchemaMigrationStage
actortabel schema migratie fase.
Geïntroduceerd in versie:1.37.0 (Gerrit change 684142; git #d3d8dc99)
Verwijderd in versie:1.39.0 (Gerrit change 793845; git #24115a8f)
Toegelaten waardes:(Zie onder)
Standaardwaarde:SCHEMA_COMPAT_TEMP (0x30) (1.37-1.38)
SCHEMA_COMPAT_NEW (0x30) (1.33-1.34)
SCHEMA_COMPAT_OLD (1.32)
MIGRATION_OLD (1.31)
MediaWiki-instellingen: $wgActorTableSchemaMigrationStage
Voeg aub een samenvatting toe.
Geïntroduceerd in versie:1.31.0 (Gerrit change 380669; git #27c61fb1)
Verwijderd in versie:1.34.0 (Gerrit change 525605; git #c29909e5)
Toegelaten waardes:Niet opgegeven
Standaardwaarde:Niet opgegeven

$wgActorTableSchemaMigrationStage geeft de Actor migration fase aan. De meeste wiki's kunnen dit op SCHEMA_COMPAT_NEW zetten en maintenance/migrateActors.php uitvoeren zodra de nodige uitbreidingen zijn geüpdatet.

Merk op dat het lezen van het oude en het nieuwe schema tegelijkertijd niet wordt ondersteund in 1.32, maar wel (met belangrijke query performance issuess) in 1.31.

Details

MediaWiki 1.37-1.38

MediaWiki-versies:
1.37 – 1.38

The recommended values are:

 • SCHEMA_COMPAT_TEMP (0x30)
 • SCHEMA_COMPAT_WRITE_TEMP_AND_NEW | SCHEMA_COMPAT_READ_TEMP (0x130)
 • SCHEMA_COMPAT_WRITE_TEMP_AND_NEW | SCHEMA_COMPAT_READ_NEW (0x310)
 • SCHEMA_COMPAT_NEW (0x300)

MediaWiki 1.32-1.34

MediaWiki-versies:
1.32 – 1.34

$wgActorTableSchemaMigrationStage kan worden ingesteld op één combinatie van de Schema-wijzigingsvlaggen.

De toegestane waarden voor de configuratie zijn een van de SCHEMA_COMPAT_* constanten. De aanbevolen waarden zijn:

 • SCHEMA_COMPAT_OLD (0x03, standaardwaarde) - Lees en schrijf alleen het oude schema. Het nieuwe schema hoeft niet eens te bestaan. Dit wordt gebruikt vanaf het moment dat de patch wordt samengevoegd tot het moment dat de schemawijziging daadwerkelijk wordt toegepast op de database.
 • SCHEMA_COMPAT_WRITE_BOTH | SCHEMA_COMPAT_READ_OLD (0x13) - Schrijf zowel het oude als het nieuwe schema. Lees het oude schema. Dit wordt gebruikt terwijl de verandering wordt getest, zodat het oude schema gemakkelijk kan worden teruggerold.
 • SCHEMA_COMPAT_WRITE_BOTH | SCHEMA_COMPAT_READ_NEW (0x31) - Schrijf zowel het oude als het nieuwe schema. Lees het nieuwe schema. Dit wordt gebruikt na het uitvoeren van migrateActors.php bij het testen van de verandering, zodat het oude schema gemakkelijk kan worden teruggezet.
 • SCHEMA_COMPAT_NEW (0x30) - Lees en schrijf alleen het nieuwe schema. Het oude schema (en de feature flag) kan nu worden verwijderd.

MediaWiki 1.31

MediaWiki-versie:
1.31

$wgActorTableSchemaMigrationStage kan worden ingesteld op één combinatie van de Schema-wijzigingsvlaggen. Het toegestane waardebereik voor de configuratie is een van de MIGRATION_* constanten. De beschikbare constanten en hun geplande use cases op Wikimedia Foundation wiki's zijn als volgt:

 • MIGRATION_OLD (0, standaardwaarde) - Lees en schrijf alleen het oude schema. Het nieuwe schema hoeft niet eens te bestaan. Dit wordt gebruikt vanaf het moment dat de patch wordt samengevoegd tot het moment dat de schemawijziging daadwerkelijk wordt toegepast op de database.
 • MIGRATION_WRITE_BOTH (1) - Schrijf zowel het oude als het nieuwe schema. Lees het nieuwe schema bij voorkeur, teruggrijpend naar het oude. Dit wordt gebruikt terwijl de verandering wordt getest, zodat het oude schema gemakkelijk kan worden teruggerold.
 • MIGRATION_WRITE_NEW (2) - Schrijf alleen het nieuwe schema. Lees het nieuwe schema bij voorkeur, teruggrijpend naar het oude. Dit wordt gebruikt tijdens het uitvoeren van het onderhoudsscript om bestaande items in het oude schema te migreren naar het nieuwe schema.
 • MIGRATION_NEW (3) - Lees en schrijf alleen het nieuwe schema. Het oude schema (en de feature flag) kan nu worden verwijderd.