Kézikönyv:$wgActorTableSchemaMigrationStage

This page is a translated version of the page Manual:$wgActorTableSchemaMigrationStage and the translation is 100% complete.
Egyéb beállítások: $wgActorTableSchemaMigrationStage
A actor összefoglalók táblájának sémamigrációs állapotát határozza meg.
Bevezetve:1.31.0 (Gerrit change 380669; git #27c61fb1)
Eltávolítva:1.34.0 (Gerrit change 525605; git #c29909e5)
Megengedett értékek:(Lásd alább)
Alapértelmezett érték:SCHEMA_COMPAT_NEW (1.33)

SCHEMA_COMPAT_OLD (1.32)

MIGRATION_OLD (1.31)

$wgActorTableSchemaMigrationStage a Actor migration stádiumot jelöli. A legtöbb wikiben ezt SCHEMA_COMPAT_NEW értékre állítják és ahogyan frissültek a fontos kiterjesztések, futtatják a maintenance/migrateActors.php szkriptet.

Vedd figyelembe, hogy a régi- és új séma párhuzamos használata az 1.32 verzióban nem támogatott, viszont (jelentős lekérdezésiteljesítmény-csökkenés mellett) az 1.31-ben igen.

Részletek

MediaWiki 1.32+

MediaWiki-verzió:
1.32

A $wgActorTableSchemaMigrationStage a sémaváltozás migrációs címkéinek egy kombinációját veheti fel.

A konfiguráció megengedett értékei a SCHEMA_COMPAT_* konstansok egyike. Javasolt beállítások:

  • SCHEMA_COMPAT_OLD (0x03, alapértelmezett érték) - Csak a régi séma írása és olvasása. Az új séma igénye nem létezik. Ez akkor használt, ha a sémaváltozás végrehajtásáig a patch össze van vonva.
  • SCHEMA_COMPAT_WRITE_BOTH | SCHEMA_COMPAT_READ_OLD (0x13) - Mind a régi-, mind az új séma írása. Csak a régi séma olvasása. Ez a változás tesztelésekor használt; a régi séma könnyen visszaállítható.
  • SCHEMA_COMPAT_WRITE_BOTH | SCHEMA_COMPAT_READ_NEW (0x31) - Mind a régi-, mind az új séma írása. Csak az új séma írása. Ez a változás tesztelésekor használt; a régi séma könnyen visszaállítható.
  • SCHEMA_COMPAT_NEW (0x30) - Csak a régi séma írása és olvasása. A régi séma (és a funkciócímke) törölhető.

MediaWiki 1.31

MediaWiki-verzió:
1.31

A $wgActorTableSchemaMigrationStage a sémaváltozás migrációs címkéinek egyikét veheti fel. A megengedett tartomány a MIGRATION_* konstansok egyike. A rendelkezésre álló konstansok és a Wikimédia Alapítvány wikijein tervezett használatuk a következő:

  • MIGRATION_OLD (0, alapértelmezett érték) - Csak a régi séma írása és olvasása. Az új séma igénye nem létezik. Ez akkor használt, ha a sémaváltozás végrehajtásáig a patch össze van vonva.
  • MIGRATION_WRITE_BOTH (1) - Mind a régi-, mind az új séma írása. Preferáltan az új séma olvasása, a régire visszamutatva. Ez a változás tesztelésekor használt; a régi séma könnyen visszaállítható.
  • MIGRATION_WRITE_NEW (2) - Csak az új séma írása. Preferáltan az új séma olvasása, a régire visszamutatva. Ez a már létező bejegyzéseknek a régi sémából az újba mozgatását végző karbantartószkript futtatása alatt használt.
  • MIGRATION_NEW (3) - Csak a régi séma írása és olvasása. A régi séma (és a funkciócímke) törölhető.