Manual:$wgShowSQLErrors

This page is a translated version of the page Manual:$wgShowSQLErrors and the translation is 100% complete.
Debuggen: $wgShowSQLErrors
Of om SQL-fouten te tonen op "we're sorry, but there has been a database error" pagina's.
Geïntroduceerd in versie:1.4.0 (r7376)
Verouderd in versie:1.32.0 (Gerrit change 446370; git #807125ab)
Verwijderd in versie:1.37.0 (Gerrit change 704395; git #f90ecdfa)
Toegelaten waardes:(boolean)
Standaardwaarde:false

Indien ingesteld op false (standaard) zal elke databasefoutmelding ook "(SQL query hidden)" " zeggen in plaats van de SQL-query te tonen die de fout veroorzaakte. Je ziet dan alleen maar "Er is een databasefout opgetreden. Dit kan duiden op een fout in de software.". Stel $wgShowSQLErrors in op true om de werkelijke query te zien, die de fout heeft veroorzaakt.

In MediaWiki 1.32 werd deze instelling afgeschreven en is sindsdien niet meer functioneel. Gebruik in plaats daarvan Manual:$wgShowExceptionDetails en Manual:$wgShowHostnames !

Details

Het duidelijk tonen van de SQL zal echter helpen bij het debuggen in het geval van een databasefout...

  • Het tonen van SQL aan alle gebruikers, zal crackers enkele aanwijzingen geven over de database structuur van uw website, en kan hen helpen bij het vinden van zwakke punten in de beveiliging.
  • SQL-databasefouten worden niet verondersteld voor te komen tijdens een normale MediaWiki-bewerking, en dus hoef je met een beetje geluk nooit de foutinformatie te verbeteren.
  • Als u de error internal_api_error_DBQueryError van de API ontvangt, zal het inschakelen van deze instelling een meer beschrijvende foutmelding weergeven in het info veld dan de standaard Database query error.
  • Als u een fout ziet met inbegrip van "(SQL query hidden)", kan het nuttig zijn om dit tijdelijk in te stellen op $wgShowSQLErrors = true;.

Deze variabele vervangt $wgIgnoreSQLErrors , welke is verwijderd.

Zie ook