Kézikönyv:$wgSMTP

This page is a translated version of the page Manual:$wgSMTP and the translation is 47% complete.
Outdated translations are marked like this.
Email settings: $wgSMTP
Közvetlen (hitelesített) SMTP-szerverkapcsolat használata.
Bevezetve:1.2.0
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:lásd alább
Alapértelmezett érték:false

Részletek

To send emails (email confirmations, notifications, Special:Emailuser ), you should use a third party email provider and allow MediaWiki to send email with it through SMTP. The settings are stored as an array in $wgSMTP. „False” érték (alapértelmezés) esetén a PHP beépített mail() funkciója lesz használva.

Also configure $wgEmergencyContact and make sure $wgPasswordSender matches the sending email address.

$wgSMTP is configured like so:

$wgSMTP = [
  'host'   => 'mail.example.com', // IP-cím is lehet; az SMTP-szerver helye If using SSL or TLS, add the prefix "ssl://" or "tls://".
  'IDHost'  => 'example.com',   // Általánosságban ez lesz a webhelyed domainneve (pl. mywiki.org)
  'localhost' => 'example.com',   // Same as IDHost above; required by some mail servers
  'port'   => 587,        // Az SMTP-szerverhez való kapcsolódáskor használandó port
  'auth'   => true,        // Szükséges-e SMTP-autentikáció használata (true vagy false)
  'username' => 'my_user_name',   // SMTP-felhasználónév (ha szükséges)
  'password' => 'my_password'    // SMTP-jelszó (ha szükséges)
];

Az „IDHost” egy MediaWiki-specifikus beállítás a Message-ID e-mail-fejléc használatához (további információk a Message-ID formázásához: RFC 2822, sec 3.6.4). Ha nincs megadva, értéke a $wgServer -ben megadott lesz. A többi beállítás részletes leírását lásd: Mail::factory(). (Görgess lejjebb az smtp paraméterhez.)

Példák

problémák megoldása

Error sending mail: Unknown error in PHP's mail() function Mediawiki

Győződj meg róla, hogy az $wgEmergencyContact és a $wgPasswordSender helyesen vannak kitöltve és megegyeznek az e-mail-címeddel. Ha a küldő és a fiók nem egyezik, néhány hoszt megtagadja az üzenetküldést.

Ha a szervereden engedélyezve van az SELinux , az üzenetküldés engedélyezéséhez ellenőrizd, hogy helyesen van-e beállítva.

Error sending mail: authentication failure SMTP: STARTTLS

Ha a szerver támogatja a TLS-t, akkor a PEAR mail az üzenetküldő szerverhez kapcsolódáskor azt próbálja használni akkor is, ha nem specifikáltad az ssl://-t a hosztban. Ha a szerver tanúsítványa nem érvényes (nem megbízható, lejárt, a CN nem egyezik a szervernévvel, illetve IP-címmel stb.) akkor a funkció nem fog működni, és a következő hibaüzenetet fogod kapni:

authentication failure [SMTP: STARTTLS failed (code: 220, response: begin TLS negotiation)]

Az e-mail-küldés működéséhez ki kell javítanod a tanúsítványhibákat.

Timeout issues

If the incorrect port is used, email will timeout without returning an error, and the website will appear unresponsive to the user. Consult your email provider's manual or try the other common SMTP ports: 25, 465, and 587.

Timeout issues with AWS SES

By default, Amazon EC2 throttles traffic on SMTP port 25 for all instances. If you continue to receive timeout errors using SMTP port 25, you can request that the throttle be removed or you can change the port that is used for sending (for example, 587). For more information, see How do I troubleshoot SMTP connectivity or timeout issues with Amazon SES?

require_once(): Failed opening required Net/Socket.php

Check your LocalSettings.php for any lines that call set_include_path. These should not be needed but can mess up SMTP support. Remove them from LocalSettings.php if present.

Mailserver does not accept sender (From)

If you are not able to send any email because your mailserver says something like "you are not authorized to use this sender" (or something like that), first check if your "SMTP username" is consistent with your email sender (see $wgPasswordSender ) then, if you have an old wiki, see $wgUserEmailUseReplyTo .

If you don't solve it, contact your mailserver.

Lásd még

Configuration
Extensions