Handleiding:$wgSMTP

This page is a translated version of the page Manual:$wgSMTP and the translation is 100% complete.
E-mail instellingen: $wgSMTP
Voor het gebruik van een directe (geauthenticeerde) SMTP-serververbinding.
Geïntroduceerd in versie:1.2.0
Verwijderd in versie:nog steeds in gebruik
Toegelaten waardes:Zie onder
Standaardwaarde:false

Details

Om e-mails te versturen (e-mailbevestigingen, meldingen, Special:Emailuser ), moet u gebruik maken van een externe e-mailprovider en MediaWiki toestaan om e-mail te versturen via SMTP. De instellingen worden opgeslagen als een array in $wgSMTP. Stel in op false (de standaardwaarde) om de ingebouwde PHP mail() functie te gebruiken, maar houd er rekening mee dat als u dit doet uw e-mails hoogstwaarschijnlijk in de spam-map van de gebruiker terecht zullen komen.

Configureer ook $wgEmergencyContact en zorg ervoor dat $wgPasswordSender overeenkomt met het verzendende e-mailadres.

$wgSMTP is zo geconfigureerd:

$wgSMTP = [
  'host'   => 'mail.example.com', // zou ook een IP-adres kunnen zijn. Waar de SMTP-server zich bevindt. Bij gebruik van SSL of TLS, voeg de prefix "ssl://" of "tls://" toe.
  'IDHost'  => 'example.com',   // Over het algemeen zal dit de domeinnaam van uw website zijn (ofwel mywiki.org)
  'localhost' => 'example.com',   // Hetzelfde als bij IDHost hierboven; bij sommige e-mailservers verplicht.
  'port'   => 587,        // Poort om te gebruiken bij het maken van een verbinding met de SMTP-server
  'auth'   => true,        // Moet er gebruik gemaakt worden van SMTP-authenticatie (true of false)
  'username' => 'my_user_name',   // Gebruikersnaam voor SMTP-authenticatie (indien gebruikt)
  'password' => 'my_password'    // Wachtwoord voor SMTP-authenticatie (indien gebruikt)
];

IDHost is een MediaWiki-specifieke instelling die wordt gebruikt om de Message-ID e-mail header te bouwen (zie RFC 2822, sec 3.6.4 voor meer informatie over een correct geformatteerde Message-ID). Indien niet verstrekt, zal dit standaard staan op $wgServer . Voor de overige instellingen, zie Mail::factory() voor een meer volledige beschrijving. (Scroll naar beneden naar de smtp parameter.)

Voorbeelden

Probleemoplossing

Error sending mail: Unknown error in PHP's mail() function MediaWiki

Zorg ervoor dat $wgEmergencyContact en $wgPasswordSender correct zijn ingesteld en overeenkomen met uw e-mailadres. Sommige hosts zullen weigeren om een e-mail te sturen met een afzender die niet overeenkomt met de account die de e-mail stuurt.

Als uw server SELinux heeft ingeschakeld, moet u deze correct configureren om het verzenden van mails vanaf de webserver mogelijk te maken.

Error sending mail: authentication failure SMTP: STARTTLS

PEAR's mail zal proberen om TLS te gebruiken bij het maken van een verbinding met de mailserver als de server dit ondersteunt, zelfs als u geen ssl:// in de host opgeeft. Maar als het servercertificaat niet geldig is (CA wordt niet vertrouwd, het certificaat is verlopen, CN komt niet overeen met de servernaam/IP-adres, etc) zal het weigeren te werken, en in plaats daarvan krijgt u de volgende fout:

authentication failure [SMTP: STARTTLS failed (code: 220, response: begin TLS negotiation)]

Je moet het certificaatproblemen oplossen zodat mail werkt.

Timeout issues

Als de verkeerde poort wordt gebruikt, zal e-mail timeout zonder een fout te retourneren, en de website zal niet reageren op de gebruiker. Raadpleeg de handleiding van uw e-mailprovider of probeer de andere gangbare SMTP-poorten: 25, 465 en 587.

Timeout problemen met AWS SES

Standaard beperkt Amazon EC2 het verkeer op SMTP-poort 25 voor alle instances. Als u timeouts blijft ontvangen van met SMTP-poort 25, kunt u vragen om de throttle te verwijderen of u kunt de poort die wordt gebruikt voor het verzenden wijzigen (bijvoorbeeld 587). Voor meer informatie, zie Hoe kan ik problemen met SMTP-connectiviteit of time-out problemen met Amazon SES oplossen?

require_once(): Failed opening required 'Net/Socket.php

Controleer uw LocalSettings.php of er regels zijn die set_include_path aanroepen. Deze zouden overbodig moeten zijn, maar kunnen de ondersteuning van SMTP verstoren. Als deze regels er zijn, verwijder ze dan uit LocalSettings.php.

Mailserver accepteert de verzender niet

Als u geen e-mail kunt versturen doordat uw mailserver iets als "you are not authorized to use this sender" aangeeft, controleer dan of uw "SMTP username" overeenkomst met uw e-mail sender (zie $wgPasswordSender ), indien u een oude wiki gebruikt, bekijk dan $wgUserEmailUseReplyTo .

Als u het niet kunt oplossen, raadpleeg uw mailserver.

Zie ook

Configuratie
Extensies