Handleiding:$wgSMTP

This page is a translated version of the page Manual:$wgSMTP and the translation is 100% complete.
Email instellingen: $wgSMTP
Voor het gebruik van een directe (geauthenticeerde) SMTP-serververbinding.
Geïntroduceerd in versie:1.2.0
Verwijderd in versie:nog steeds in gebruik
Toegelaten waardes:Zie onder
Standaardwaarde:false

Details

Om e-mails te versturen (e-mailbevestigingen, meldingen, Special:Emailuser ), moet u gebruik maken van een externe e-mailprovider en MediaWiki toestaan om e-mail te versturen via SMTP. De instellingen worden opgeslagen als een array in $wgSMTP. Stel in op false (de standaardwaarde) om de ingebouwde PHP mail() functie te gebruiken, maar houd er rekening mee dat als u dit doet uw e-mails hoogstwaarschijnlijk in de spam-map van de gebruiker terecht zullen komen.

Configureer ook $wgEmergencyContact en zorg ervoor dat $wgPasswordSender overeenkomt met het verzendende e-mailadres.

$wgSMTP is zo geconfigureerd:

$wgSMTP = [
  'host'   => 'mail.example.com', // zou ook een IP-adres kunnen zijn. Waar de SMTP-server zich bevindt. Bij gebruik van SSL of TLS, voeg de prefix "ssl://" of "tls://" toe.
  'IDHost'  => 'example.com',   // Over het algemeen zal dit de domeinnaam van uw website zijn (ofwel mywiki.org)
  'localhost' => 'example.com',   // Hetzelfde als bij IDHost hierboven; bij sommige e-mailservers verplicht.
  'port'   => 587,        // Poort om te gebruiken bij het maken van een verbinding met de SMTP-server
  'auth'   => true,        // Moet er gebruik gemaakt worden van SMTP-authenticatie (true of false)
  'username' => 'my_user_name',   // Gebruikersnaam voor SMTP-authenticatie (indien gebruikt)
  'password' => 'my_password'    // Wachtwoord voor SMTP-authenticatie (indien gebruikt)
];

IDHost is een MediaWiki-specifieke instelling die wordt gebruikt om de Message-ID e-mail header te bouwen (zie RFC 2822, sec 3.6.4 voor meer informatie over een correct geformatteerde Message-ID). Indien niet verstrekt, zal dit standaard staan op $wgServer . Voor de overige instellingen, zie Mail::factory() voor een meer volledige beschrijving. (Scroll naar beneden naar de smtp parameter.)

Installeer afhankelijkheden voor oudere versies van MediaWiki (versie MediaWiki 1.31 en eerder)
Voor MediaWiki versie 1.31 en ouder
  Waarschuwing: Deze instelling vereist dat het PEAR Mail pakket geïnstalleerd is (voer pear install MAIL Net_SMTP uit, en u kunt pear list uitvoeren om te bevestigen). Sinds MediaWiki 1.27 (git #a372e170) zijn de vereiste PEAR-afhankelijkheden al gebundeld. Als u een foutmelding krijgt dat de peer niet is geïnstalleerd, installeer dan php-pear en probeer het dan opnieuw. Het kan ook conflicten veroorzaken als u verschillende versies van die PEAR-pakketten op uw systeem hebt geïnstalleerd. In dat geval kunt u de geïnstalleerde verwijderen met het commando pear uninstall mail pear/Auth_SASL net_smtp

U kunt ook pear/mail met Composer installeren met het commando:

composer require pear/mail

MediaWiki 1.31 voegde pear/mail toe aan de required sectie van composer.json en bundelde het daarmee. Voorheen (MW 1.26 tot 1.30) moest het enkel in het suggest gedeelte aanwezig zijn. Als zodanig is voor MW 1.31+ installatie van pear/mail niet nodig. Echter, pear/net_smtp werd niet toegevoegd aan composer.json tot MW 1.32, en dus moet het worden geïnstalleerd. Voor MediaWiki moet 1.30 en eerder pear/mail worden geïnstalleerd.

Deze pakketten kunnen worden geïnstalleerd met Composer door het creëren van een composer.local.json:

{
	"require": {
		"pear/mail": "1.4.1",
		"pear/net_smtp": "1.8.0"
	}
}

Zie Using composer-merge-plugin.


Voorbeelden

Probleemoplossing

Error sending mail: Unknown error in PHP's mail() function MediaWiki

Zorg ervoor dat $wgEmergencyContact en $wgPasswordSender correct zijn ingesteld en overeenkomen met uw e-mailadres. Sommige hosts zullen weigeren om een e-mail te sturen met een afzender die niet overeenkomt met de account die de e-mail stuurt.

Als uw server SELinux heeft ingeschakeld, moet u deze correct configureren om het verzenden van mails vanaf de webserver mogelijk te maken.

Error sending mail: authentication failure SMTP: STARTTLS

PEAR's mail zal proberen om TLS te gebruiken bij het maken van een verbinding met de mailserver als de server dit ondersteunt, zelfs als u geen ssl:// in de host opgeeft. Maar als het servercertificaat niet geldig is (CA wordt niet vertrouwd, het certificaat is verlopen, CN komt niet overeen met de servernaam/IP-adres, etc) zal het weigeren te werken, en in plaats daarvan krijgt u de volgende fout:

authentication failure [SMTP: STARTTLS failed (code: 220, response: begin TLS negotiation)]

Je moet het certificaatproblemen oplossen zodat mail werkt.

Timeout issues

Als de verkeerde poort wordt gebruikt, zal e-mail timeout zonder een fout te retourneren, en de website zal niet reageren op de gebruiker. Raadpleeg de handleiding van uw e-mailprovider of probeer de andere gangbare SMTP-poorten: 25, 465 en 587.

Timeout problemen met AWS SES

Standaard beperkt Amazon EC2 het verkeer op SMTP-poort 25 voor alle instances. Als u timeouts blijft ontvangen van met SMTP-poort 25, kunt u vragen om de throttle te verwijderen of u kunt de poort die wordt gebruikt voor het verzenden wijzigen (bijvoorbeeld 587). Voor meer informatie, zie Hoe kan ik problemen met SMTP-connectiviteit of time-out problemen met Amazon SES oplossen?

require_once(): Failed opening required 'Net/Socket.php

Controleer uw LocalSettings.php of er regels zijn die set_include_path aanroepen. Deze zouden overbodig moeten zijn, maar kunnen de ondersteuning van SMTP verstoren. Als deze regels er zijn, verwijder ze dan uit LocalSettings.php.

Mailserver accepteert de verzender niet

Als u geen e-mail kunt versturen doordat uw mailserver iets als "you are not authorized to use this sender" aangeeft, controleer dan of uw "SMTP username" overeenkomst met uw e-mail sender (zie $wgPasswordSender ), indien u een oude wiki gebruikt, bekijk dan $wgUserEmailUseReplyTo .

Als u het niet kunt oplossen, raadpleeg uw mailserver.

Zie ook

Configuratie
Extensies