Manual:$wgRequirePasswordforEmailChange

This page is a translated version of the page Manual:$wgRequirePasswordforEmailChange and the translation is 100% complete.
E-mail instellingen: $wgRequirePasswordforEmailChange
Of de gebruiker zijn wachtwoord moet invoeren om zijn e-mailadres te wijzigen
Geïntroduceerd in versie:1.20.0 (Gerrit change 12604; git #f7d8c9e3)
Verwijderd in versie:1.27.0 (Gerrit change 280945; git #854a462d)
Toegelaten waardes:(boolean)
Standaardwaarde:true

Details

Stel in op true (standaardinstelling) om gebruikers te verplichten hun wachtwoord in te voeren om hun e-mailadres te wijzigen. Stel in op false om deze eis uit te schakelen.

Vermijd het veranderen van deze instelling op publieke wiki's naar aanleiding van veiligheidsoverwegingen.
De functionaliteit die deze configuratieinstelling aanbood, werd verwijderd in een poging om de werkelijkheid aan te passen aan MediaWiki in plaats van andersom. Het is niet langer mogelijk om een e-mailadres te wijzigen zonder het wachtwoord van de betreffende account te kennen.
Vanaf MW 1.27.0 moet de pre MW 1.20.0 procedure worden gevolgd:
  1. De gebruiker "John Doe" die geen nieuw wachtwoord kan aanvragen omdat het toegevoegde e-mailadres niet meer beschikbaar is of nooit heeft bestaan als gevolg van een typefout bij het toevoegen van het e-mailadres, moet een ander account aanmaken op de wiki, bijvoorbeeld "John Doe 2".
  2. De admin gebruikt de UserMerge extensie om het oude account "John Doe" samen te voegen met het nieuwe account "John Doe 2" en verwijdert tegelijkertijd het oude account.
  3. De admin gebruikt de Renameuser extensie om de nieuwe account te hernoemen van "John Doe 2" naar "John Doe" om de oude gebruikersaccount naam terug te krijgen.
Merk op dat dit een procedure is die u waarschijnlijk graag zult willen vermijden wanneer u kunt, aangezien het gaat om talrijke "invasieve" databaseacties om de bewerkingen van de betrokken accounts opnieuw toe te wijzen, waardoor de kans dat er iets misgaat, groter wordt.

Zie ook

  • Extension:Sudo - maakt het mogelijk om in een onbekend account in te loggen zonder het wachtwoord ervan te weten Zinvol voor MediaWiki 1.20.x t/m 1.26.x in combinatie met deze configuratieinstelling.