Kézikönyv:$wgRCMaxAge

This page is a translated version of the page Manual:$wgRCMaxAge and the translation is 79% complete.
Recent changes, new pages, watchlist and history: $wgRCMaxAge
A 'recentchanges ' tábla gyorsítótára időnként kiürül; az itt megadott másodpercnél régebbi elemek törlődnek.
Bevezetve:1.4.0 (r7170)
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(pozitív egész)
Alapértelmezett érték:90 * 24 * 3600 (90 days) (1.25+)

13 * 7 * 24 * 3600 (13 weeks) (1.16-1.24)

7 * 24 * 3600 (7 days) (1.4-1.15)

Részletek

A beállításban a friss változtatások listájában szereplő elemek megőrzési ideje adható meg másodpercben.

Bármi történik a wikin (például szerkesztés, átnevezés, törlés, regisztráció stb.), a változtatás adataival egy új sor adódik hozzá a 'recentchanges ' táblához. Időnként a megadott időnél régebbi elemek a táblából, és így a friss változtatások listájából is törlődnek.

Ha az ArticleEditUpdatesDeleteFromRecentchanges számára egy hook sem tér vissza „false” értékkel, 1% az esély a tábla gyorsítótárának kiürítésére.

A változó módosításának nem lesz azonnal hatása, mivel a régebbi elemek már törlődtek; azonban a változtatástól kezdve minden elem az új idő lejártáig lesz tárolva. Ha a módosítás után újra fel akarod tölteni a 'recentchanges' táblát, futtasd a maintenance/rebuildrecentchanges.php szkriptet. Note that running this script marks all previously patrolled edits as unpatrolled.

A beállítás $wgDefaultUserOptions ['rcdays'] > ceil($wgRCMaxAge/24*3600)-hoz hasonló értékekre módosítása (például az alapértelmezett értéknek a megtartandó napoknál nagyobbra módosítása) egyes esetekben (például a beállítások megtekintésénél) hibákat okozhat.

Érintett lapok

A paraméternek a friss változtatásokra, a friss változtatásokra, a figyelőlistákra és az új lapok listájára van hatása, azonban a laptörténeteket és a szerkesztői közreműködések listáját nem érinti.

Lásd még