Manual:$wgLogo

This page is a translated version of the page Manual:$wgLogo and the translation is 100% complete.
Let op! Let op: Mediawiki installaties na MediaWiki 1.35.0 moeten $wgLogos gebruiken, want $wgLogo wordt niet meer ondersteund.[1]
Server URL's en bestandspaden: $wgLogo
De URL naar de sitelogo.
Geïntroduceerd in versie:pre 1.1.0
Verwijderd in versie:nog steeds in gebruik
Toegelaten waardes:(relatief pad of absolute URL)
Standaardwaarde:"{$wgScriptPath }/resources/assets/change-your-logo.svg" (1.38+)

"{$wgScriptPath }/resources/assets/wiki.png" (1.24-1.37)
"{$wgStylePath }/common/images/wiki.png" (pre 1.1.0 – 1.23)

(Opmerking: De standaard waarde van deze variabele hangt af van andere variabelen, zoals de waardes ingesteld in Setup.php , nadat LocalSettings.php is uitgevoerd)

Details

 
Het logo van de MediaWiki.org site. Uw logo moet hetzelfde formaat hebben, namelijk 135 pixels.

De URL van het logo van de site (d.w.z. de afbeelding linksboven op de pagina in de meeste MediaWiki-installaties). Ofwel een volledig gekwalificeerde URL ofwel een relatief pad vanuit DOCUMENT_ROOT. Als het een relatief pad is, moet het beginnen met een schuine streep (een bestand in DOCUMENT_ROOT is /file.png, niet file.png).

De verwachting is dat het logo 135 x 135 pixels zal zijn. Een groter formaat kan worden gebruikt door de site CSS aan te passen (en kleinere formaten zijn mogelijk zonder wijzigingen). Merk op dat als je een grotere afbeelding gebruikt, MediaWiki deze afbeelding niet zal aanpassen! In plaats daarvan zal de afbeelding worden afgesneden, zodat slechts een deel ervan (de linkerbovenhoek om precies te zijn) zichtbaar zal zijn. Als deze hoek volledig wit is, zou het kunnen lijken alsof het beeld niet zou worden weergegeven, hoewel dit in feite wel het geval is.

  Let op: Overschrijf niet het standaardlogo dat met MediaWiki is geïnstalleerd (/resources/assets/change-your-logo.svg); dit bestand wordt automatisch overschreven wanneer u een upgrade uitvoert en uw wijzigingen gaan dan verloren.

Voorbeelden

Upload uw logobestand naar uw server. Laten we zeggen dat het bestand als /images/4/47/mylogo.png wordt opgeslagen. Dan kunt u het gebruiken als uw site-logo door deze regel toe te voegen aan LocalSettings.php:

$wgLogo = $wgScriptPath . '/images/4/47/mylogo.png';

Zorg ervoor dat u deze regel onder de definitie van $wgScriptPath toevoegt! Anders zal $wgScriptPath nog steeds ongedefinieerd zijn en zal het logo niet worden weergegeven.

Verschillende logo's per taal

Met CSS is het mogelijk om voor elke interfacetaal een ander logo te gebruiken:

.mw-wiki-logo:lang(ar) {
	background-image: url( /logos/ar.png ) !important;
}

.mw-wiki-logo:lang(de) {
	background-image: url( /logos/de.png ) !important;
}

Zie ook