Kézikönyv:$wgEnableUploads

This page is a translated version of the page Manual:$wgEnableUploads and the translation is 100% complete.
Files and file uploads: $wgEnableUploads
A képek és más fájlok feltölthetőségének engedélyezése.
Bevezetve:1.5.0
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(boolean)
Alapértelmezett érték:false

Részletek

A LocalSettings.php-ban módosítható beállítás true értéke esetén a felhasználók feltölthetnek képeket és más, engedélyezett fájlokat. A felhasználók által az oldalsávon egy a Speciális:Feltöltés lapra mutató „Fájl feltöltése” link lesz látható, amely általában a bal alsó részen helyezkedik el. A hivatkozás az „upload” jogosultsággal rendelkezőknek jelenik meg (alapértelmezésben bármely bejelentkezett felhasználó).

  • A Special:Upload Cél fájlnév mezője kis- és nagybetű érzékeny; a generált név helyett a témát meghatározó leírást tartalmazzon.
  • Ha a fentivel megegyező fájl már létezik, az azonos nevű feltöltés a régi állományt az /images/archive/ könyvtárban archiválja, helyébe pedig az újonnan feltöltött lép.
A fájlfeltöltés engedélyezésekor figyelj arra, hogy az images mappa írható legyen a webszerver által, máskülönben feltöltéskor a failed to open stream: Operation not permitted vagy a Could not create directory "mwstore://local-backend/local-public/0/00" hibák egyike fog megjelenni. Vedd figyelembe, hogy a webszerver által írható mappa önmagában még nem biztonságos, és egy támadás első lépése lehet, így esetleg alternatívák után kívánsz nézni (például az img_auth.php-val).

FONTOS: A biztonsághoz szükséges a feltöltések pontos beállítása! Az alábbiakban számos kapcsolódó konfiguráció látható. Javasolt a bővebb instrukciók elolvasása a Manual:Configuring file uploads lapon.

Lásd még