Manual:$wgEnableUploads/nl

This page is a translated version of the page Manual:$wgEnableUploads and the translation is 100% complete.
Bestanden en uploads: $wgEnableUploads
Het toestaan van het uploaden van afbeeldingen en andere bestanden naar de wiki.
Geïntroduceerd in versie:1.5.0
Verwijderd in versie:nog steeds in gebruik
Toegelaten waardes:(boolean)
Standaardwaarde:false

Details

Variabele in het bestand LocalSettings.php, wanneer de variabele op true wordt gezet kunnen gebruikers afbeeldingen en ander bestandstypes die ingeschakeld zijn, uploaden. De gebruiker ziet een link 'Bestand uploaden', meestal linksonder die linkt naar de pagina Special:Upload. Deze link zou getoond moeten worden als de gebruiker die gebruikersrechten om te uploaden heeft (standaard ingelogde gebruikers, maar de link wordt ook getoond als het recht op uw wiki beperkt is tot bijvoorbeeld beheerders en 'uploaders').

  • Het veld Destination filename op de pagina Special:Upload is een hoofdlettergevoelig veld, voor het geven van een beschrijvende bestandsnaam i.p.v. de standaard van het geüploade bestand.
  • Als er al een bestand is met die naam, dan wordt bij het uploaden zonder de Destination filename te wijzigen, er een archief bestand aangemaakt, want het bestaande bestand wordt dan opgeslagen in de map /images/archive.
Bij het inschakelen van van de mogelijkheid om te uploaden dient de map images schrijfbaar te zijn voor de webserver, ander krijgt u een foutmelding als failed to open stream: Operation not permitted of Could not create directory "mwstore://local-backend/local-public/0/00" bij het uploaden. NB: een dergelijke voor de webserver benaderbare map is niet onveilig, maar kan worden gezien als een eerste stap van een aanval op uw webserver, daarom kunt u alternatieven overwegen met gebruik van img_auth.php.

Belangrijk: Uploads dienen goed te worden ingesteld om veilig te zijn! Hiervoor zijn er meerdere configuratie-instellingen. Wij raden aan om deze instructies te lezen: Handleiding:Bestandsuploads configureren

Zie ook