Kézikönyv:$wgAppleTouchIcon

This page is a translated version of the page Manual:$wgAppleTouchIcon and the translation is 88% complete.
Outdated translations are marked like this.
Server URLs and file paths: $wgAppleTouchIcon
Az Apple mobileszközein a kezdőképernyőhöz való hozzáadáskor egyedi ikon beállítását teszi lehetővé
Bevezetve:1.12.0 (r29942)
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(relatív útvonal vagy abszolút URL)
Alapértelmezett érték:false

Részletek

Az iPhone, az iPod Touch és az iPad egy könyvjelzőnek a kezdőképernyőre való kihelyezésekor lehetővé teszi egyedi ikon megjelenítését. Ez hasonlít a faviconhoz de nagyobb méretű (eszköztől függően 57×57, 114×114 vagy 144×144).

A Safari webtartalommal kapcsolatos útmutatója azt javasolja, hogy helyezz el egy „apple-touch-icon.png” nevű fájlt honlapod gyökérkönyvtárában; az iOS általi lekerekítés és a fényes csillogás elkerülése érdekében ennek „apple-touch-icon-precomposed.png” legyen a neve. Ha valamilyen okból egyedi ikont szeretnél beállítani, használhatod az alábbi formát:

$wgAppleTouchIcon = "/wiki/icons/apple-touch-icon.png";

Ez a HTML-fejrészben a következő <link> taget eredményezi:

<link rel="apple-touch-icon" href="/wiki/icons/apple-touch-icon.png" />

Mivel a $wgAppleTouchIcon változó alapértelmezésben „false” értékű, a MediaWiki nem generál hivatkozást és a böngésző az „/apple-touch-icon.png” betöltésével próbálkozik. Ha ez sem létezik, akkor az ikon a honlap bélyegképe, amely nem túl látványos.

A felülírás használatával azonos hoszton lévő wikik különböző ikonokat használhatnak vagy egyedi URL-ről tölthetik be azokat.

Androidos eszközök esetén helyezd el a gyökérkönyvtárban az „apple-touch-icon-precomposed.png” fájlt, valamint a LocalSettings.php-ba szúrd be a $wgAppleTouchIcon = "$wgScriptPath/apple-touch-icon-precomposed.png"; sort.

Útmutatók

 
An iPhone home screen including some custom site icons.

Az éles és kontrasztos, világos hátterű képek jól illeszkednek a többi ikon közé. Ha nem tudod az eredményt magad is megnézni, a szakasz végén található képek támpontot adhatnak.

Az Apple dokumentációja 114×114 pixel méretű PNG-ket ajánl, azonban retina kijelzőkhöz a 118×120 pixeles méretű passzol. A kisebb képek nagyítódnak, ezáltal elmosódottak lesznek. A Wikimédia-projektek 2017 májusában 152×152 pixeles ikonokat használtak.

Az iPhone felületén megjelentek a lekerekített sarkok és a „fényes” hatású textúra, így ikonként használj egysíkú, négyzet alakú képet:

Eredeti kép: Renderelt változat:
   

Az átlátszó hátterek egyszerű feketeként jelennek meg.


Lásd még