Manual:$wgAppleTouchIcon

This page is a translated version of the page Manual:$wgAppleTouchIcon and the translation is 100% complete.
Server URL's en bestandspaden: $wgAppleTouchIcon
Optionele URL naar een pictogram om te gebruiken bij het maken van een bladwijzer naar het startscherm van Apple-toestellen,
Geïntroduceerd in versie:1.12.0 (r29942)
Verwijderd in versie:nog steeds in gebruik
Toegelaten waardes:(relatief pad of absolute URL)
Standaardwaarde:false

Details

De iPhone, iPod Touch en iPad van Apple hebben de mogelijkheid om een pictogram weer te geven wanneer je een bladwijzer opslaat op het startscherm vanuit Safari. Dit is enigszins vergelijkbaar met een favicon, maar dan met grotere afmetingen (57x57, 72x72, 114x114 en 144x144 pixels, afhankelijk van het apparaat).

Safari Web Content Guide raadt aan een bestand met de naam "apple-touch-icon.png" in de hoofdmap van uw website te plaatsen; gebruik "apple-touch-icon-precomposed.png" om de door iOS gemaakte afgeronde hoeken en het glanzende glanseffect voor uw pictogram te vermijden. Als u echter om een of andere reden een aangepast pictogram wilt gebruiken, kunt u het volgende formaat gebruiken:

$wgAppleTouchIcon = "/wiki/icons/apple-touch-icon.png";

Dit levert een tag ‎<link> op in de HTML-header-uitvoer:

<link rel="apple-touch-icon" href="/wiki/icons/apple-touch-icon.png" />

Aangezien $wgAppleTouchIcon standaard op false is ingesteld, zal MediaWiki de link niet genereren en zal de browser proberen "/apple-touch-icon.png" te laden. Als dit ook niet bestaat, wordt een thumbnail van de pagina gebruikt welke niet erg aantrekkelijk is.

Met behulp van de overschrijvingsoptie kunnen wiki's een ander pictogram instellen dan andere pagina's op dezelfde host, of er gewoon voor kiezen om een aangepaste URL in te stellen.

Voor Android-toestellen plaats je "apple-touch-icon-precomposed.png" in je hoofdmap en neem je $wgAppleTouchIcon = "$wgScriptPath/apple-touch-icon-precomposed.png"; op in LocalSettings.php.

Richtlijnen

 
An iPhone home screen including some custom site icons.

Schone afbeeldingen met een goede scherpte en contrast en een felgekleurde achtergrond passen redelijk goed bij andere iconen. Als je er geen hebt om te testen, raadpleeg dan de handige schermafbeeldingen zoals deze hier.

In de documentatie van Apple wordt een PNG-afbeelding van 14×114 pixel aanbevolen; 118×120 lijkt echter het beste voor retinadisplays te zijn. Een kleinere afbeelding wordt iets opgeschaald en wordt een beetje wazig. Wikimediaprojecten gebruiken momenteel (mei 2021) 152×152 pixels.

Afgeronde hoeken en een "glanzende" textuur worden toegevoegd door de iPhone UI, dus gebruik een vlakke, vierkante achtergrond in uw bronafbeelding:

Originele afbeelding: Gerenderd:
   

Transparante achtergronden worden als zwart weergegeven.


Zie ook