Hjälp:Relaterade ändringar

This page is a translated version of the page Help:Related changes and the translation is 100% complete.
PD OBS: När du redigerar denna sida samtycker du till att släppa ditt bidrag under CC0. Se hjälpsidorna för Public Domain för mer information.
En del gamla sidversioner för denna sida importerades under licensen CC BY-SA. Bara nya bidraget är PD.
PD

"Relaterade ändringar" listar alla senaste ändringar (eller bara den senaste innan MediaWiki 1.5) på varje sida som länkas från en angiven sida, eller alla sidor som länkar till samma sida. Det finns på Special:RecentChangesLinked och omdirigerar tillbaka från Special:RelatedChanges.

Detaljer

Antalet sidor som listas anges i inställningarna. Innehållet kommer icke desto mindre från recentchanges och begränsas därför till ändringar inte äldre än $wgRCMaxAge .

Bevakade sidor skrivs ut i tjocktext, precis som i Senaste ändringarna och Nya filter för redigeringsgranskning .

Bevakningslista-linkande funktion

Den här funktionen kan användas för att ställa in och anpassa bevakningslista-liknande funktioner. Den beter sig som en bevakningslista som innehåller alla sidor som länkas till från den angivna sidan. Relaterade ändringar kan däremot inte automatiskt inkludera diskussionssidor; för att bevaka motsvarande diskussionssidor behöver den angivna sidan vara sidan som relaterade ändringar tillämpas på.

Alternativ

Alternativet "Göm mindre redigeringar" som kan ställas in i inställningarna gäller bland annat för relaterade ändringar.

Se även göm mindre redigeringar.

Förbehåll

Notera att med en länk till en omdirigering kommer bara ändringar till omdirigeringen att registreras, inte ändringar till artikeln omdirigeringen pekar mot. I det här avseende är en direkt länk att föredra.

De "relaterade ändringarna" listar varken ändringar till bilder, ljudfiler eller bildbeskrivningssidor (oavsett vilken av de tre länkningsmetoderna (image, :image eller media) som används).

När funktionen tillämpas på en undersida kommer länken till föräldrasidan automatiskt att ignoreras, t.ex., ändringar till föräldrasidan listas inte så länge inte det också uttryckligen finns en länk till den.

Se även