Help:Extension:Translate/Command line scripts/nl

This page is a translated version of the page Help:Extension:Translate/Command line scripts and the translation is 100% complete.
Deze documentatie is gedeeltelijk verouderd en er ontbreken veel scripts.

De extensie Translate heeft veel commando-regel scripts die een zware verwerking mogelijk maken die niet mogelijk is via de webinterface. Elk script heeft een switch --help die de exacte syntaxis en ondersteunde parameters weergeeft. Deze pagina geeft een overzicht van het doel van elk script. Deze scripts zijn te vinden op Translate/scripts. Als de extensie is geïnstalleerd op een niet-standaardlocatie, moet u de omgevingsvariabele MW_INSTALL_PATH definiëren die naar de root van de MediaWiki-installatie wijst.

export.php
Dit script is het belangrijkste script voor de meeste installaties. Het maakt het mogelijk om vertaalde berichten in het bestandssysteem te exporteren. De structuur van het uitvoerpad en de bestandsformaten verschillen tussen verschillende berichtengroepen. Het heeft een parameter van --threshold, dat het percentage van voltooien vereist dat moet zijn bereikt voordat een taal geëxporteerd kan worden. Talen die minder dan het gegeven percentage van de in een groep vertaalde berichten bevat, worden genegeerd. Deze switch vergroot de tijd van exporteren aanzienlijk.
poimport.php
Dit is een commando-regel variant van Special:ImportTranslations, dat gebruikt kan worden om grote wijzigingen in één keer te importeren.
fuzzy.php
Dit script wordt gebruikt om vertaalde verouderde berichten als verouderd (fuzzy) te markeren. Het neemt een berichtnaam en maakt alle vertalingen ervan ongeldig. Het is de enige manier voor oude berichtgroepen en kan ook worden gebruikt met nieuwe berichtengroepen.
groupStatistics.php
Dit commando-regel script kan worden gebruikt om bijna elk soort tabel met een statistiek over voltooiing te maken. Special:LanguageStats toont de percentages voor alle groepen in één taal, maar met dit script kunt u een tabel maken met voltooiingspercentages in alle talen voor één of meer berichtengroepen. U heeft een ander script nodig om de uitvoer van het script te importeren in MediaWiki.
tm-export.php
Voer dit script uit om het vertaalgeheugen te creëren en te vullen. De hooks in de extensie zorgen ervoor dat een nieuwe vertaling wordt toegevoegd aan de vertalingsgeheugendatabase.
createMessageIndex.php
Dit script maakt een kaart van elke berichtsleutel naar de groepen waartoe het behoort. Deze informatie wordt op veel plaatsen gebruikt, bijvoorbeeld in de statistieken. Meestal wordt deze taak automatisch geactiveerd. Het handmatig uitvoeren kan inconsistente zaken oplossen.