Reading/Web/Desktop Improvements/Updates/2022-11 for the mid-size wikis/el

This page is a translated version of the page Reading/Web/Desktop Improvements/Updates/2022-11 for the mid-size wikis and the translation is 95% complete.
Outdated translations are marked like this.

Ας κάνουμε το Vector 2022 το προεπιλεγμένο θέμα εμφάνισης

Χαίρετε. Είμαστε η ομάδα Webτου Ιδρύματος Wikimedia. Θα θέλαμε να συζητήσουμε μαζί σας σχετικά με τη ρύθμιση του θέματος Vector 2022 ως προεπιλογής σε αυτό το wiki.

Σχεδιάζουμε να κάνουμε αυτήν την αλλαγή μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες. Θα απαντήσουμε ευχαρίστως στις ερωτήσεις, τις ανησυχίες ή τις πρόσθετες σκέψεις σας! Θα σας βοηθήσουμε επίσης να προσαρμόσετε πράγματα με τα οποία το Vector 2022 ενδέχεται να μην είναι συμβατό. Δείτε τις Συχνές Ερωτήσεις μας. Μπορείτε να βρείτε χρήσιμες απαντήσεις εκεί.

Σχετικά με το θέμα

Το Vector 2022 είναι η εκσυγχρονισμένη έκδοση της τρέχουσας προεπιλεγμένης έκδοσης παλιού Vector. Το δουλεύουμε τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτή τη στιγμή, είναι η προεπιλογή σχεδόν σε κάθε Βικιπαίδεια και σε πολλά συγγενικά εγχειρήματα (~300 wiki). Αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερες από $1 προβολές σελίδας ανά μήνα. Κατά μέσο όρο, το 87% των ενεργών συνδεδεμένων χρηστών αυτών των wiki χρησιμοποιεί το Vector 2022.

Θα γίνει η προεπιλογή για όλους τους αποσυνδεδεμένους χρήστες, καθώς και για όλους τους συνδεδεμένους χρήστες που χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή το παλιό Vector. Οι συνδεδεμένοι χρήστες μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν σε οποιαδήποτε άλλα διαθέσιμα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας έκδοσης του παλιού Vector, του Timeless και του Monobook. Δεν αναμένονται αλλαγές για τους χρήστες αυτών των θεμάτων.

 
Διαφάνειες στην παρουσίασή μας στο Wikimania 2022. Μπορείτε επίσης να ακούσετε την ηχογράφηση στο YouTube (στα Αγγλικά).

[Γιατί είναι απαραίτητη μια αλλαγή] Όταν δημιουργήθηκε το τρέχον προεπιλεγμένο θέμα, αντικατόπτριζε τις ανάγκες των αναγνωστών και των συντακτών, όπως ήταν πριν από 13 χρόνια. Από τότε, νέοι χρήστες άρχισαν να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και τα εγχειρήματα Wikimedia με διαφορετικούς τρόπους. Το παλιό Vector δεν καλύπτει τις ανάγκες τους..

[Στόχος] Ο στόχος για το θέμα Vector 2022 είναι να κάνει τη διεπαφή πιο φιλόξενη και άνετη για τους αναγνώστες και χρήσιμη για προχωρημένους χρήστες. Εισάγει μια σειρά αλλαγών που στοχεύουν στη βελτίωση των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν νέοι και υπάρχοντες αναγνώστες και συντάκτες με το παλιό θέμα. Αντλεί έμπνευση από προηγούμενα αιτήματα χρηστών, από τις Έρευνες της Λίστας Επιθυμιών Κοινότητας και από gadget και scripts. Η εργασία βοήθησε τον κώδικά μας να ακολουθήσει τα στάνταρ και να βελτιώσει όλα τα άλλα θέματα. Μειώσαμε τον κώδικα PHP στα άλλα διαθέσιμα θέματα κατά 75%. Το έργο έχει επίσης επικεντρωθεί στο να διευκολύνει την υποστήριξη gadget και τη χρήση API.

[Αλλαγές με λίγα λόγια] Το θέμα εισάγει αλλαγές στην πλοήγηση και τη διάταξη του ιστότοπου. Προσθέτει μόνιμα στοιχεία, όπως μια σταθερή κεφαλίδα και πίνακα περιεχομένων για να διευκολύνει την πρόσβαση στις ενέργειες που χρησιμοποιούνται συχνά. Επίσης, κάνει κάποιες αλλαγές στο συνολικό στυλ της σελίδας. Η ανάλυση των δεδομένων που συλλέχθηκαν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτές οι αλλαγές βελτιώνουν την αναγνωσιμότητα και τη χρηστικότητα και εξοικονομούν χρόνο που αφιερώνεται αυτήν τη στιγμή στην κύλιση, την αναζήτηση και την πλοήγηση - όλα αυτά μπορούν να ερμηνευθούν για να δημιουργήσουν μια ευκολότερη εμπειρία ανάγνωσης. Το νέο θέμα δεν αφαιρεί καμία λειτουργικότητα που είναι διαθέσιμη αυτήν τη στιγμή στο παλιό θέμα Vector. Στα wiki με αυτό το θέμα ως προεπιλογή, δεν υπάρχουν αρνητικά αποτελέσματα στις προβολές σελίδας, τη δημιουργία λογαριασμού ή τα ποσοστά επεξεργασίας.

 
Global preferences
 
Global preferences

[Δοκιμάστε το] Σας ενθαρρύνουμε να δοκιμάσετε το νέο θέμα μεταβαίνοντας στην καρτέλα εμφάνιση στις προτιμήσεις σας και επιλέγοντας Vector 2022 από τη λίστα με τα θέματα.

Πώς μπορούν οι συντάκτες να αλλάξουν και να προσαρμόσουν αυτό το θέμα;

Κάνουμε δυνατή τη διαμόρφωση και την εξατομίκευση των αλλαγών μας. Χαιρόμαστε να συνεργαζόμαστε με εθελοντές με τεχνικές δεξιότητες που θα ήθελαν να δημιουργήσουν νέα gadget και user scripts. Μέχρι στιγμής, πολλά gadget και user scripts έχουν δημιουργηθεί από προγραμματιστές της κοινότητας. Αυτές οι πτυχές περιλαμβάνουν το να κάνουν το θέμα σε πλήρες πλάτος, την απενεργοποίηση των σταθερών αντικειμένων, την επαναφορά του παλιού πίνακα περιεχομένων και πολλά άλλα. Σας ενθαρρύνουμε να ελέγξετε το αποθετήριο μας για μια λίστα με τις τρέχουσες διαθέσιμες προσαρμογές και αλλαγές ή να προσθέσετε τις δικές σας.

Σύνοψη ευρημάτων και αποτελεσμάτων

  • Κατά μέσο όρο, το 87% των συνδεδεμένων χρηστών στα wiki πρώιμης υιοθέτησης (συμπεριλαμβανομένης της Γαλλικής Βικιπαίδειας) συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το νέο θέμα μόλις το δοκιμάσουν.
  • Η σταθερή κεφαλίδα διευκολύνει την εύρεση εργαλείων που χρησιμοποιούν συχνά οι συντάκτες. Μειώνει την κύλιση στην κορυφή της σελίδας κατά 16%.
  • Ο νέος πίνακας περιεχομένων διευκολύνει την πλοήγηση σε διαφορετικές ενότητες. Οι αναγνώστες και οι συντάκτες μεταπήδησαν σε διαφορετικές ενότητες της σελίδας 50% περισσότερο από ό,τι με τον παλιό πίνακα περιεχομένων.
  • Η νέα γραμμή αναζήτησης είναι πιο εύκολο να βρεθεί και διευκολύνει την εύρεση του σωστού αποτελέσματος αναζήτησης από τη λίστα. Αυτό αύξησε τον αριθμό των αναζητήσεων που ξεκίνησαν κατά 30% στα wiki που την δοκιμάσαμε.
  • Το θέμα δεν επηρεάζει αρνητικά τις προβολές σελίδας, τα ποσοστά επεξεργασίας ή τη δημιουργία λογαριασμού. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν παρατηρητικές αποδείξεις για αυξήσεις στις προβολές σελίδων και στη δημιουργία λογαριασμού σε συνεργαζόμενες κοινότητες.

Ευχαριστούμε!