Läsning/Webb/Stationära förbättringar/Test av tredje prototypen

This page is a translated version of the page Reading/Web/Desktop Improvements/Third prototype testing and the translation is 100% complete.

Instruktioner

 1. Öppna prototypen i en ny flik (på en dator).
 2. Skapa ett nytt avsnitt på den här sidan genom att använda formuläret nedan (det kommer att komma förifyllt med frågor för dig att besvara)
 3. Fyll i din återkoppling om prototypen i ditt nyligen skapade avsnitt.


ⓘ Om du istället skulle föredra att lämna återkoppling via mejl, kontakta Olga Vasileva på olga wikimedia.org.

⚠ Kom ihåg att eftersom det här är en prototyp fungerar inte de flesta länkarna, och det kan komma att finnas andra buggar eller konstigheter som du kan stöta på.

⚠ "Nytt avsnitt-formuläret" är tyvärr inte kompitabelt med (VE). Om du använder VisualEditor, skapa manuellt ett nytt avsnitt och kopiera och klistra in återkopplingsfrågorna (som listas nedan).

⚠ Medan du testar skulle vi vilja att du fokuserar på innehållsförteckningens nya prestanda. Dock så välkomnas all återkoppling och idéer av alla slag och på valfri funktionalitet.

Förhandsvisning av återkopplingsfrågor

 1. Skrolla långsamt ner på sidan. Vad ser du? Vad tycker du om upplevelsen? Testa några olika artiklar.
 2. Är innehållsförteckningen användbar för dig? Hur kommer innehållsförteckningens utformning påverka hur du läser eller redigerar sidan?
 3. I innehållsförteckningen, välj "kugghjulet", sedan inställningen som markerats "utvidga alla avsnitt som standard". Notera ändringen i inställningarnas prestanda. Vad tycker du om detta?
 4. Navigera till artikelns diskussionssida. Vad lägger du märke till om innehållsförteckningen på denna sida? Hur skulle denna funktion kunna förbättras för specifikt diskussionssidor?
 5. När vi bygger på innehållsförteckningen vill vi se till att ha en version som fungerar för mindre skärmupplösningar. Granska idéerna nedan. Vad tycker du om denna lösning?
   
 6. (Valfri, om du har tid) Gå till denna artikel. Tryck på ikonen "kugghjulet" i innehållsförteckningen. Experimentera med några av de andra inställningarna där. Vad tycker du om dessa? Finner du någon av dem särskilt hjälpsam?
 7. Vissa sidor innehåller för närvarande specialkonfigurationer för innehållsförteckningen ("magiska ord"). Tycker du det finns något sätt att bygga in dem i den nuvarande designen? I så fall hur?
 8. Lägg gärna till några sista tankar, idéer eller frågor, om du har några.

Vi testar en ny position för innehållsförteckningen. Nedan följer en lista över olika konfigurationer vi uppmuntrar dig att testa.

 • Utvidga avsnittet när jag skrollar till den
 • Utvidga alla avsnitt som standard
 • Numrerade avsnitt
 • Bryt inte upp avsnittstitlar (använd ellipser istället)

Återkoppling