Podręcznik:DeleteDefaultMessages.php

This page is a translated version of the page Manual:DeleteDefaultMessages.php and the translation is 100% complete.
Wersja MediaWiki:
1.6


Szczegóły

deleteDefaultMessages.php jest skryptem konserwacyjnym zlokalizowanym w katalogu maintenance, który usuwa wszystkie strony z przestrzeni nazw MediaWiki: i ostatnio edytowane przez "MediaWiki default" z powodem "No longer required".

Opcje

Opcja Opis Wymagana
--dry-run Symulacja przebiegu, nic nie usuwa Optional

Użycie

php maintenance/deleteDefaultMessages.php


Terminal
$ php maintenance/deleteDefaultMessages.php --dry-run

Checking existence of old default messages...
* [[MediaWiki:Autoblockedtext]]
* [[MediaWiki:Autoblocker]]
* [[MediaWiki:Autoblocklist-summary]]
* [[MediaWiki:Autoredircomment]]
* [[MediaWiki:Autosumm-blank]]
* [[MediaWiki:Autosumm-changed-redirect-target]]
* [[MediaWiki:Autosumm-new]]
* [[MediaWiki:Autosumm-newblank]]
* [[MediaWiki:Autosumm-removed-redirect]]
* [[MediaWiki:Autosumm-replace]]

Run again without --dry-run to delete these pages.
Terminal
$ php maintenance/deleteDefaultMessages.php

Checking existence of old default messages...
...deleting old default messages (this may take a long time!)...done!

See also