Kézikönyv:$wgRunJobsAsync

This page is a translated version of the page Manual:$wgRunJobsAsync and the translation is 97% complete.
Outdated translations are marked like this.
Jobs: $wgRunJobsAsync
Meghatározza, hogy a kérésre futtatott feladatok szinkronikusan vagy aszinkronikusan hajtódjanak-e létre.
Bevezetve:1.23.0 (Gerrit change 124470; git #fab01509)
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(boolean)
Alapértelmezett érték:false (1.27.2, 1.28.1, 1.29+) git #1214a7ca
true (előző verziók)

Ha a feladat-végrehajtás normál laplekérésekkor is engedélyezett (a $wgJobRunRate 0-nál nagyobb értékre állításával (alapértelmezésben 1)), akkor ezen változó meghatározza, hogy aszinkronikusan vagy sem legyen végrehajtva.

Részletek

A feladatok aszinkronikus futtatásakor ezek végrehajtásához egy belső HTTP-kapcsolat jön létre, a MediaWiki pedig a feladat befejeződésének megvárása nélkül, azonnal visszaküldi az eredményeket a lapnak. Máskülönben a feladat a lap visszaküldésével azonosan lesz végrehajtva, a kliensnek pedig meg kell várnia a feladat befejezését. Ha a feladat nem aszinkronikusan fut, a végzetes hibák megakadályozzák a lap betöltését.

Ha a PHP nem képes a belső HTTP-kéréshez szükséges socket megnyitására, még a $wgRunJobsAsync „true” értéke esetén is a szinkronikus végrehajtás fog megtörténni.

Kategóriájukban nem megjelenő lapok

Számos felhasználónak van problémája azon lapokkal, amelyek a megfelelő kategorizálás ellenére nem jelennek meg azokban. Ez a legtöbb esetben a feladatütemezővel kapcsolatos probléma. Az általános probléma, hogy a lapok nem jelennek meg azonnal a kategóriákban. Az okok különbözőek lehetnek: lehet, hogy a feladatütemező nem működik, vagy más ok miatt nem hajtódik végre elég számú feladat, így azok feltorlódnak.

Ezen esetekben próbáld meg az alábbiakat:

  • A feladatok közvetlen futtatása a runJobs.php -szal.
  • Ezután a showJobs.php karbantartószkripttel ellenőrizd, hogy a feladatsorrendi lista kiürült. Ha bármennyi feladat található itt (nem számít, hogy ezek sorban állnak, igényeltek vagy késleltetettek), az adatbázis MEGVÁGÁSÁRA van szükség. Ez minden nem végrehajtott feladatot töröl. Ezzel valószínűleg a jövőben végrehajtandó feladatok is törlődnek. Ezen feladatok logikusan nem fognak végrehajtódni, mivel más feladatokkal együtt törlésre kerülnek.
  • Ezután a refreshLinks.php karbantartószkripttel frissítsd a hivatkozási táblákat. Ezen lépés után a kategorizáció helyesen fog működni (legalábbis az aktuális állapot).
  • A $wgRunJobsAsync „false”, illetve a $wgJobRunRate 2 vagy magasabb értékének beállítása szükséges. Ez gyakran segít (de a teljesítményre negatívan hat).
  • Ezután szerkessz néhányszor, illetve adj hozzá és távolítsd el kategóriákat a lapokról. Kísérd figyelemmel a job tábla tartalmát, vagy az ellenőrzéshez használd a showJobs.php szkriptet.


Lásd még