Manual:$wgForceUIMsgAsContentMsg

This page is a translated version of the page Manual:$wgForceUIMsgAsContentMsg and the translation is 100% complete.
Taal, regio en karakter encoding instellingen: $wgForceUIMsgAsContentMsg
Serie van UI-berichten die moeten worden behandeld als inhoudsberichten.
Geïntroduceerd in versie:1.4.0
Verwijderd in versie:nog steeds in gebruik
Toegelaten waardes:(array van strings)
Standaardwaarde:[]

Lijst van systeemberichten die moeten worden weergegeven in de taal van de gebruikersinterface, zelfs als ze normaal gesproken zouden worden weergegeven in de inhoudsopgave van de site.

Details

Bij het vertalen van berichten met wfMsg()[1] is het niet altijd duidelijk wat als UI-berichten moet worden beschouwd en wat inhoudelijke berichten moeten zijn.

Bijvoorbeeld, voor gewone Wikipedia sites zoals en.wikipedia.org, zou er maar één 'hoofdpagina' moeten zijn; behandel deze daarom bij het verkrijgen van de link van 'hoofdpagina' als inhoud van de site en roep wfMsgForContent()[1] aan, terwijl je voor het renderen van de tekst van de link wfMsg() aan moet roepen. De code gedraagt zich standaard zo. Meertalige sites zoals Commons bieden echter verschillende versies van 'hoofdpagina' en dergelijke voor verschillende talen. Deze array biedt een manier om het standaardgedrag te overschrijven. Om bijvoorbeeld een taalspecifieke hoofdpagina en een gemeenschapsportaal mogelijk te maken, stelt u het volgende in

$wgForceUIMsgAsContentMsg = ['mainpage', 'portal-url'];

Opmerkingen

  1. 1.0 1.1 Functies 'wfMsg()' en 'wfMsgForContent()' zijn momenteel verouderd. Zie replacement rules.