Kézikönyv:$wgContentNamespaces

This page is a translated version of the page Manual:$wgContentNamespaces and the translation is 83% complete.
Névterek: $wgContentNamespaces
Azon névterek, amelyekben valódi tartalomnak vagy szócikkeknek kell szerepelniük
Bevezetve:1.7.0 (r14738)
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(Névtér-indexek tömbje.)
Alapértelmezett érték:[ NS_MAIN ]

Részletek

A $wgContentNamespaces célja, hogy az egyedi névterek hasznos tartalmat tároló névterekként lehessenek azonosíthatóak a következő lapokon:

Extension:Popups, Special:Random, Special:Statistics, Special:AncientPages, Special:DeadendPages, Special:FewestRevisions, Special:LonelyPages, Special:MostCategories, Special:MostInterwikis, Special:RandomPage, Special:ShortPages, Special:LongPages, Special:UncategorizedPages, Special:WithoutInterwiki, {{NUMBEROFARTICLES}}, Notifications[1]

Hasznos, ha az egyedi névterekben is szerepel olyan „tartalom”, amely a lap találomra gombra kattintva, illetve a szócikk-számlálóban meg kell, hogy jelenjen. Ezen felül az $wgExemptFromUserRobotsControl alapértelmezéseként is szolgál, azaz a __NOINDEX__ és a __NOFOLLOW__ varázsszavak ezen névterekben nem működnek.

A fő névtér tartalmi névtér, az ebben a tömbben az indexükkel azonosított egyéb névterekhez hasonlóan.

Példa:

$wgContentNamespaces = [ 0, 12, 112 ];

vagy

$wgContentNamespaces = [ NS_MAIN, NS_HELP, NS_PROJECT, NS_CUSTOMNAMESPACE ];
Ha módosítod ezt a változót, szükséges futtatnod az updateArticleCount.php -ot, hogy a Special:Statistics lap és a {{NUMBEROFARTICLES}} varázsszó számlálója aktualizálódjon.

Ez nem befolyásolja azt, hogy mely névterek legyenek kereshetőek; ehhez a $wgNamespacesToBeSearchedDefault módosítása szükséges.

The set of content namespaces for a wiki can be retrieved via the siteinfo API endpoint, e.g. action=query&meta=siteinfo&siprop=namespaces, and filter for namespaces with "content": true.

Lásd még

  1. Page link notifications work for content namespace pages