Kézikönyv:$wgUsePathInfo

This page is a translated version of the page Manual:$wgUsePathInfo and the translation is 93% complete.
Server URLs and file paths: $wgUsePathInfo
Mikor kell „szép” URL-eket használni.
Bevezetve:1.2.1
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(boolean)
Alapértelmezett érték:(dinamikusan létrehozott)

Részletek

A változó megadja, hogy a szoftver alkalmazza-e a „szép” (vagy rövid) URL-eket, például: Special:MyLanguage/Manual:Short URL

Ezek gyakran nem működnek, ha a PHP CGI-módban van. A PATH_INFO jól lehet beállítva, amennyiben a cgi.fix_pathinfo definiálva van, de ez sem garancia a működésre; a lighttpd a beérkező útvonaladatokat kisbetűssé alakítja az arra érzékeny fájlrendszerekben, és a tapasztalatok szerint az Apache-ban is okozhat hibákat. Biztonsági okokból ezen esetekben alapértelmezésben továbbra is kikapcsolva tartjuk.

Az értéket írd felül „false”-ra, amennyiben a $_SERVER['PATH_INFO'] használhatatlan információkat tartalmaz; amennyiben megfelelő, „true”-ra módosítsd. It's highly recommended to set its value in LocalSettings.php to prevent inconsistencies between web requests and scripts run from the command line, where the value may change between them.

  Figyelem: Az alapértelmezett $wgArticlePath futáskor erre a változóra támaszkodik, viszont hibás definiáláskor „szép” URL-ek használatakor végtelen átirányítóhurkok jöhetnek létre.

Alapértelmezett érték

MediaWiki-verzió:
1.38.2
Gerrit change 802960
$wgUsePathInfo = null;
MediaWiki-verziók:
1.2.1 – 1.37
$wgUsePathInfo = ( strpos( PHP_SAPI, 'cgi' ) === false ) &&
	( strpos( PHP_SAPI, 'apache2filter' ) === false ) &&
	( strpos( PHP_SAPI, 'isapi' ) === false );

Lásd még