Kézikönyv:$wgPasswordSender

This page is a translated version of the page Manual:$wgPasswordSender and the translation is 94% complete.
Outdated translations are marked like this.
Email settings: $wgPasswordSender
A jelszó-emlékeztetők e-mail-címe.
Bevezetve:1.1.0
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(sztring)
Alapértelmezett érték:'apache@', melyet a $wgServerName hosztja követ (1.5+)

Részletek

A változóban a jelszó-emlékeztetőkhöz használt e-mail-címet lehet rögzíteni. A cím a jelszó-emlékeztető e-mailek feladójaként szolgál, valamint más értesítéseknél is használt.

A telepítő automatikusan feltölti a változót, értékét pedig a $LocalSettings tetejére helyezi. A generált érték gyakran értelmetlen (például „apache@localhost” vagy hasonló), szóval hasonló esetben változtasd meg a $wgPasswordSender és $wgEmergencyContact értékeit. Néhány SMTP-szerver megtagadja az e-mail elküldését, ha a küldő nem egyezik az SMTP-ben beállított felhasználónévvel.

Formátum

Az 1.23 verziótól

MediaWiki-verzió:
1.23

In MediaWiki 1.23, $wgPasswordSenderName has been removed (see there for more information). $wgPasswordSender however can and should still be used. After setting the email address in LocalSettings.php, you can optionally edit the wiki page MediaWiki:Emailsender to specify a "friendly name" for the password sender.

Példa:

$wgPasswordSender = "example@example.com";

1.17 - 1.22

MediaWiki-verziók:
1.17 – 1.22

As of 1.17, the From: field in the email is constructed from this setting and $wgPasswordSenderName . Therefore this setting should contain just the email address (as per the first example, above). If it is in any other format then it will mangle the From: field. Here is an example of specifying a friendly name for the password sender:

$wgPasswordSender     = "example@example.com";
$wgPasswordSenderName = "Wiki Administrator";

Az 1.17 verzió előtt

MediaWiki-verzió:
1.16

Prior to 1.17 this setting was used as the literal string to use for the From: field, therefore anything that is valid in that field is allowed here. The above example could be achieved by using a special syntax, as shown below.

The most common use-cases were:

  • Email address: "admin@example.com"
  • Email address with alternative display name: "Wiki Administrator <admin@example.com>"

Használata a DefaultSettings.php-ban

Vedd figyelembe, hogy az 1.5.0 verziótól kezdve a DefaultSettings.php-ban szereplő alapértelmezett érték ugyan megegyezik az 1.4.x-ben használttal (az 1.6.0-ban a „Wikipédia” „MediaWiki”-re cserélődött), viszont ezt később a $wgEmergencyContact felülírja a DefaultSettings.php-ban, így az alapértelmezett érték nem látszódik. Ez az információ eléggé irreleváns, de azért írtuk le, mert a DefaultSettings.php-t böngészve lehet, hogy nem egyértelmű a jelenléte.