Kézikönyv:$wgEnableScaryTranscluding

This page is a translated version of the page Manual:$wgEnableScaryTranscluding and the translation is 76% complete.
Outdated translations are marked like this.
Parser: $wgEnableScaryTranscluding
Engedélyezi a sablonok más wikiből való importálását/áthivatkozását.
Bevezetve:1.5.0 (r9860)
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(boolean)
Alapértelmezett érték:false

Részletek

A változóval engedélyezhető a sablonok más wikiből való importálása vagy áthivatkozása. A furcsa név oka a módszer alacsony hatékonysága.

A beállítás működéséhez a $wgEnableScaryTranscluding-ot, illetve az interwiki tábla iw_trans részét is engedélyezni kell. A módszer alternatívája az Extension:Interwiki .

Használat

  • Engedélyezd a $wgEnableScaryTranscluding-ot.
$wgEnableScaryTranscluding = true;
  • Győződj meg róla, hogy a releváns interwiki-előtagok esetében az adatbázis iw_trans paramétere 1 értékű.

Tiszta áthivatkozás

Most már működnie kell a {{wiki:sablonnév}} vagy a {{wiki::főnévtérbéli lap}} formájú áthivatkozásnak idegen wikikből származó lapoknál; azonban ezzel a tartalmat hozod át és nem a sablonok wikikódját stb. Így az előbbi esetben azt fogod tapasztalni, hogy a dokumentáció nem megfelelően jelenik meg, mintha egy idegen wikin néznéd – mivel így is teszel. Az áthivatkozott lapokon lévő linkek ugyan kékek, de az idegen wikire mutatnak. Other issues may arise due to missing style sheets or JavaScript modules (T318060#9451386).

Nyers áthivatkozás

A {{raw:wiki:sablonnév}} formával nyers áthivatkozást hajthatsz végre, mellyel az importált lapok kibontásra kerülnek, és úgy viselkednek, mintha a saját wikiden lennének; ezzel a wikikód is meg fog jelenni. A sablonok a helyi wiki részeként működnek, például a nem létező lapokra mutató hivatkozások pirosak lesznek, más sablonok meghívásánál azok helyi megfelelői lesznek használva; ha ezek nem léteznek, az áthivatkozott sablon sem fog működni. A fájlhivatkozások normálisan működhetnek attól függően, hogy az InstantCommons csak a helyi-, vagy a forráswikiket is használja-e.

Behelyettesítés

Az importált sablonokat a {{subst:wiki:sablonnév}} vagy {{subst:wiki::főnévtérbéli lap}} formában behelyettesítheted. Az eredmények a nyers áthivatkozáséhoz hasonlóak lesznek, azonban a sablon kibontott kódja a saját wikiden lesz tárolva. Ezzel a sablonok kódja a te wikidre másolódik át. (Megjegyzés: a tapasztalatok szerint a {{subst:raw:foo}} és a {{subst:foo}} egyenértékű.)

Nem MediaWikibéli tartalom áthivatkozása

A módszer bizonyos mértékig a nem MediaWikit futtató wikik esetében is működőképes, azonban a helyi MediaWiki-szoftver a nem MediaWikibéli (például a MoinMoinból származó) wikiszöveget és HTML-t értelmezni próbálja, így ennek eredményeként értelmetlen tartalom, valamint a HTML-feldolgozás különböző szabályai miatt furcsa lapok jöhetnek létre. A nem wikiszöveges lapok (HTML, kód stb.) áthivatkozásakor egyszerű szöveg fog megjelenni a MediaWiki által értelmezhető HTML azonban fel lesz dolgozva, így a végeredmény többé-kevésbé szintén értelmezhetetlen lesz. A nem MediaWikibéli lapokra mutató linkek ugyan kékek lesznek, de a nem létező helyi megfelelőjükre fognak mutatni.

Lásd még