Kézikönyv:$wgDBname

This page is a translated version of the page Manual:$wgDBname and the translation is 100% complete.
Database settings: $wgDBname
Az adatbázis neve.
Bevezetve:az 1.1.0 előtt
Eltávolítva:használatban
Megengedett értékek:(sztring)
Alapértelmezett érték:'my_wiki' (1.14+)
'wikidb' (pre-1.1.0 - 1.13)

Részletek

A változó a MediaWiki aktuálisan telepített változata által használt adatbázis nevét tartalmazza.

  Vigyázat:
  • Ne változtasd meg a $wgDBmwschema értékét a Setup.php beillesztése után. Megjegyzés: Setup.php initializes various paths, includes some common files, starts sessions, and performs various other setup tasks for a request. Nincs köze a MediaWiki telepítéséhez vagy beállításához.
  • Csak a includes/db/ könyvtárban lévő fájloknak szabad a $wgDBmwschema változót használniuk, minden másnak a Wikimedia\Rdbms\IDatabase interfész által szolgáltatott dbSchema() metódust kell használniuk, vagy a Wikimedia\Rdbms\ILoadBalancer vagy Wikimedia\Rdbms\ILBFactory interfész getDomainId() metódusából kell kiszedniük. A DatabaseDomain osztály ki tudja szedni ezeket a komponenseket egy adatbázisdomain-azonosítóból.
  • Akkor is meg kell adnod a $wgDBname, valamint $wgDBmwschema és $wgDBprefix változókat (utóbbi kettőt amennyiben az adatbázistípusodra alkalmazható), ha a $wgDBservers vagy $wgLBFactoryConf változót konfiguráltad. A $wgDBname, $wgDBmwschema és $wgDBprefix változók az aktuális wiki adabázisdomainjét (más néven a helyi adatbázisdomaint) adják meg. A $wgDBservers és $wgLBFactoryConf dbname és tablePrefix beállításai csak a DatabaseDomain::newUnspecified()->getId()-hez (üres stringhez) mint adatbázisdomainhez tartozó kapcsolat lekérésekor adják meg az alapértelmezett adatbázist/előtagot, pl. a wfGetDB( DB_REPLICA, [], '' ) kódban. Azok a hívások esetében, amik egyáltalán nem adják meg az adatbázisdomaint (pl. wfGetDB( DB_REPLICA )), a helyi adatbázisdomain feltételeztetik.

Lásd még

  • Manual:Database access – a MediaWikiben használt adatbázisokkal és adatbázismotorokkal való műveletek áttekintése
  • all.dblist - a Wikimédia-szervereken használt adatbázisnevek teljes listája