Manual:$wgDBOracleDRCP

This page is a translated version of the page Manual:$wgDBOracleDRCP and the translation is 100% complete.
Database-instellingen: $wgDBOracleDRCP
Wanneer het op true is ingesteld, maakt het een persistente verbinding met DRCP op Oracle mogelijk.
Geïntroduceerd in versie:1.22.0 (Gerrit change 65279; git #I2be7120)
Verwijderd in versie:1.34.0 (Gerrit change 522044; git #Iea948f7)
Toegelaten waardes:(boolean)
Standaardwaarde:false

Details

  Waarschuwing: Deze functie is momenteel experimenteel.

Stel true in om Oracle DCRP in te schakelen (ondersteund vanaf 11gR1). Om deze functie te gebruiken, stelt u in op true en gebruikt u een gegevensbron gedefinieerd als POOLED (d.w.z. in tnsnames definitie stelt u server=pooled in op in connect_data-blok).

Vanaf 11gR1 kunt u gebruik maken van DCRP (Database Resident Connection Pool), dat gevestigde sessies onderhoudt en deze hergebruikt op nieuwe verbindingen.

Niet volledig getest, maar het moet terugvallen op een normale verbinding in het geval dat de pool vol is of de gegevensbron niet is geconfigureerd als gepoold.

En andersom; het gebruik van oci_pconnect op een niet gepoolde gegevensbron zou een normale verbinding moeten opleveren. Als het gaat om frequente kortstondige DB-verbindingen zoals met MW Oracle heeft de neiging om het te verknoeien. Het probleem is dat de driver redelijk snel verbinding maakt met de database, maar het opzetten van een sessie kost tijd en resources. MW is niet afhankelijk van de sessietoestand (omdat het geen gebruik maakt van functies zoals pakketvariabelen), dus het vaststellen van een geldige sessie is in dit geval een ongewenste overhead die de zaken alleen maar vertraagt.

Zie ook