Last modified on 5 October 2014, at 22:40

Help:Edicions patrullades

This page is a translated version of the page Help:Patrolled edits and the translation is 96% complete.

Other languages:
català • ‎Deutsch • ‎English • ‎British English • ‎español • ‎français • ‎Bahasa Indonesia • ‎italiano • ‎日本語 • ‎한국어 • ‎polski • ‎português • ‎português do Brasil • ‎русский • ‎українська • ‎中文
PD Nota: Si editeu aquesta pàgina, esteu acceptant que la vostra actualització contribueixi en el marc de les CC0. Mireu Pàgines d'Ajuda de Domini Públic per a més informació.
PD

El patrullatge d'edicions és una característica que permet a uns usuaris específics marcar els canvis recents d'un article com d'haver estat "vigilats" o "aprovats". Per defecte només estarà disponible si té permisos d'administrador.

Aquesta característica és útil en revisar canvis recents d'edicions no desitjades, vinculades a l'spam i el vandalisme. Això permet a la gent (amb permís per fer-ho) de coordinar les seves activitats de patrullatge, de manera que les modificacions es comproven més d'una vegada, amb un menor desaprofitament de l'esforç (diferents persones controlen la mateixa edició).

Aquesta característica també permet marcar (com a patrullades) les edicions dels usuaris de confiança, en ser vigilades de forma automàtica, de manera que les persones que revisen els canvis recents no necessitin passar l'estona fent una revisió innecessària.

Marcar edicions com patrulladesEdit

Per marcar una edició com patrullades
  1. Accedir a Special:RecentChanges
    Els canvis que no han estat patrullats estan indicats amb un signe d'exclamació vermell (!)
  2. Feu clic el següent enllaç (diff) al costat d'una edició
  3. Per marcar una edició com patrullada, feu clic en l'enllaç Mark as patrolled

Amagar edicions patrullades pels canvis recentsEdit

Edicions patrullades es poden amagar als canvis recents afegint &hidepatrolled=1 a l'URL de la següent manera:

http://www.mediawiki.org/w/index.php?title=Special:RecentChanges&hidepatrolled=1

Nota: això només funciona per als usuaris amb drets de patrol o patrolmarks. Això podria canviar després de que es resolgui bugzilla:42246 en el futur.

PersonalitzacióEdit

Habilitar/deshabilitarEdit

MediaWiki version: 1.4

En MediaWiki 1.4 i posteriors les edicions patrullades es troben habilitades per defecte. Per a desactivar-ho, assigneu $wgUseRCPatrol en LocalSettings.php com a false.

$wgUseRCPatrol = false;

PermisosEdit

MediaWiki version: 1.4

En MediaWiki 1.4, les edicions patrullades estan habilitades per a tots els usuaris. Per limitar-les als administradors del sistema, assigneu $ $wgOnlySysopsCanPatrol en LocalSettings.php com a true.

$wgOnlySysopsCanPatrol = true;


MediaWiki version: 1.5

En MediaWiki 1.5 i posteriors, les edicions patrullades estan habilitades per als administradors del sistema. Utilitzeu la variable de configuració $wgGroupPermissions per a assignar-li grups d'usuaris nous o existents. Mireu Manual:Gestió de drets d'usuari.

Per exemple, per crear un grup de "patrullers":

$wgGroupPermissions['patrollers']['patrol'] = true;

Patrullatge automàticEdit

MediaWiki versions: 1.6 – 1.8

Des MediaWiki 1.6 fins a 1.8, hi ha una opció preferència de l'usuari disponible pels usuaris de poder marcar les seves edicions com a patrullades. Quan es marca, això implica que totes les seves edicions són marcades com a aprovades automàticament.

Aquesta opció no està disponible si l'opció d'edició patrullada està desactivada.


MediaWiki version: 1.9

En MediaWiki 1.9 aquesta preferència ha estat suprimida i substituïda per una nova opció automatitzada ("autopatrullatge"), assignada només als operadors del sistema, per defecte. A més, els usuaris no poden marcar les seves pròpies edicions com patrullades.

MarcadorEdit

El format del marcador de l'edició sense patrullatge pot ser modificada en el CSS. L'estil del signe d'exclamació que apareix en el Registre de canvis recents és determinat mitjançant la classe span.unpatrolled.

Vegeu tambéEdit